Atlyginimo kėlimą lydėjo kaltinimai

Atlyginimo kėlimą lydėjo kaltinimai

Klaipėdos miesto tarybai sprendžiant, ar Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojai Elidai Mantulovai už darbą su seniūnaičiais skirti 20 proc. priedą prie atlyginimo, kai kurie politikai rėžė, jog valdininkė didesnės algos neverta, mat dirba blogai.

Prieš daugiau nei metus į motinystės atostogas išėjusią Aliną Velykienę laikinai pakeitusi Elida Mantulova gaus savo pirmtakės dydžio algą. Politikai pritarė, jog jai prie gaunamo 20 proc. atlyginimo priedo būtų pridėta dar tiek pat. Viską sudėjus valdininkės alga neatskaičius mokesčių sieks daugiau nei 1,7 tūkst. eurų.

Oficialiai tvirtinama, jog šis priedas jai skiriamas dėl padidėjusio krūvio - valdininkei paskirta dirbti su seniūnaičiais, organizuoti jų sueigas, ruošti atitinkamus dokumentus ir pan.

Tačiau tokia priežastis įtikino ne visus. Konservatorius Tomas Meškinis iš pradžių suabejojęs, ar E. Mantulovai nebus sunku su tiek darbo, vėliau pareiškė, jog E. Mantulova dirba blogai ir nėra verta jokio algos pakėlimo. Jis aiškino, jog oficiali priežastis "tėra tik pritempimas", mat iki šiol tėra išrinkta maždaug trečdalis seniūnaičių, nors ankstesnėse kadencijose užsipildydavo beveik visos 57 pozicijos.

Beje, T. Meškinis anksčiau pats buvo seniūnaitis, o tokie politiko pasisakymai papiktino buvusį seniūnaitį, liberalą Saulių Liekį. Jis pareiškė, jog Tarybos nariai turėtų pažiūrėti į save ir paklausti, ar dirbo gerai, mat būtent dėl jų nebeatsiranda seniūnaičiais norinčių tapti žmonių. Tam pritarė ir liberalė Vaida Žvikienė: esą blogu darbu kaltinus administracijos darbuotojus patiems reikėtų pasidomėti, kaip politikus vertina žmonės.

Visgi 16 balsavus už, 3 prieš ir vienam susilaikius E. Mantulovos algą buvo nuspręsta padidinti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder