AT patvirtino griežčiausią bausmę biržiečiui už pagrobtą ir nužudytą nepilnametę

AT patvirtino griežčiausią bausmę biržiečiui už pagrobtą ir nužudytą nepilnametę

Antradienį Aukščiausiasis Teismas paliko galioti laisvės atėmimo bausmę iki gyvos galvos nepilnametės gyvybę su bendrininkų grupe atėmusiam ir ją išniekinusiam 24 metų biržiečiui J. J. – tokią, įstatymų numatytą pačią griežčiausią bausmę, paskirti brutaliam smurtautojui prieš dvejus metus jį teisiant Panevėžyje buvo prašęs šį sudėtingą nusikaltimą tyręs ir valstybinį kaltinimą palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Panevėžio apygardos prokurorų prašymas už itin žiaurius nusikaltimus paskirti laisvės atėmimo bausmę iki gyvos galvos krašto teisinėje praktikoje buvo patenkintas ir patvirtintas kelių instancijų teismų jau 17 kartų.

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų ištirtoje ir perduotoje nagrinėti apygardos teismui didelį visuomenės ir žiniasklaidos susidomėjimą sukėlusioje nusikaltimų žmogaus gyvybei, laisvei, teisingumui, seksualinio apsisprendimo laisvei ir neliečiamumui baudžiamojoje byloje buvo ištirtas iš Kupiškio atvykusios mokytis į Biržus septyniolikmetės merginos brutalus nužudymas ir kitos su tuo susijusios nusikalstamos veikos, 2008 metų rudenį įvykdytos nuo alkoholio apsvaigusių jaunų biržiečių. Smurtautojai, pagrobę gatve ėjusią merginą, laikė uždarytą, po to išsigandę, kad jų nusikalstami veiksmai gali paaiškėti, nutarė su ja susidoroti – nugabeno savo auką į nuošalią vietą Šilų miške ir žiauriai užmušė.

Tokie žiaurūs nusikaltimai sulaukia išskirtinio visuomenės ir žiniasklaidos atgarsio, tačiau tokiais atvejais prokurorai ir tyrėjai norėtų sulaukti ne tik susidomėjimo, bet ir geranoriškos vietos gyventojų pagalbos, periferijos bendruomenių supratimo, kokį pavojų visuomenei ir kiekvienam žmogui kelia žiaurius nusikaltimus padarę ir nuo pareigūnų besislapstantys asmenys. Šioje sudėtingoje byloje prireikė papildomų trijų ikiteisminių tyrimų dėl melagingų parodymų, kuriais pareigūnų apklausiami asmenys klaidino šio nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis tyrėjus.

Kitiems šio nusikaltimo bendrininkams, kaltintiems seksualiniu prievartavimu, neteisėtu laisvės atėmimu ir nusikaltimo slėpimu, buvo paskirtos tokios laisvės atėmimo bausmės: A.V. – aštuonerių, M.G. – šešerių, S.B. – pustrečių metų.

Įstatymas tiems, kas, norėdami paslėpti anksčiau padarytus nusikaltimus, itin žiauriai nužudė kitą žmogų, numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 metų, arba iki gyvos galvos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder