Artėja vieno vandalo jubiliejinis teistumas

Artėja vieno vandalo jubiliejinis teistumas

Garsiausiam pajūrio pastatų terliotojui Gintarui Genčui visai nedaug liko iki įsimintino įvykio - dešimtojo teistumo už vieną ir tą patį nusikaltimą. Vakar klaipėdietis išklausė jau devintąjį Temidės verdiktą.

Penktadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas užvertė dar vieną baudžiamąją bylą, iškeltą dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir didelę kultūrinę reikšmę turinčios vertybės sugadinimo.

Įvykdęs vieną nesunkų ir vieną apysunkį nusikaltimą, kaltu pripažintas labai gerai pajūrio teisėsaugininkams žinomas G.Genčas.

25 metų klaipėdiečiui skirti du mėnesiai viešųjų darbų, įpareigojant neatlygintinai kiekvieną mėnesį dirbti po 40 valandų visuomenės labui.

Subendrinus šią bausmę su šiais metais skirtomis dar keliomis, G.Genčas viešuosius darbus visuomenės labui neatlygintinai dirbs 18 mėnesių (po 40 valandų per mėnesį) ir privalės sumokėti 390 litų baudą.

Tai jau devintas nuosprendis, kurį klaipėdietis išklauso už viešosios tvarkos pažeidimus - įvairių pastatų bjaurojimus užrašu GIN OV.

Jį G.Genčas užsidirbo 2011 metų pavasarį dažais įsiamžinęs ant Klaipėdos senamiestyje esančio pastato, įregistruoto Nekilnojamųjų kultūros vertybių registre, fasado. Jo savininkas padarytą žalą įvertino 12 034 litais ir 10 centų.

G.Genčas savo kaltę pripažino visiškai. Tik tikino, jog įvardyta žala yra gerokai per didelė. Jis nukentėjusiajam siūlė savo lėšomis ir darbu panaikinti užrašą, tačiau šis nesutiko, bet civilinio ieškinio dėl nuostolių atlyginimo nepateikė.

Už pastatų terliojimus vaikinas teistas ne tik gimtojoje Klaipėdoje, bet ir Vilniuje. Šiuo metu dar viena analogiška baudžiamoji byla yra nagrinėjama teisme.

Neakivaizdžiai kolegijoje studijuojantis ir niekur nedirbantis G.Genčas tapo pirmuoju, įžūliausiu ir garsiausiu įkliuvusiu šios srities viešosios tvarkos pažeidėju.

Jis prisipažino, kad terliodamas sienas išreikšdavo save. Raidės GIN yra jo vardo santrauka, o OV - „one vandal“ (išvertus iš anglų į lietuvių kalbą reiškia vienas vandalas).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder