Antrąkart sužalojęs brolį klaipėdietis bausmės neišvengė

Antrąkart sužalojęs brolį klaipėdietis bausmės neišvengė

Klaipėdos apygardos teismas, patvirtinęs Klaipėdos apygardos prokuroro kaltinimus baudžiamojoje byloje dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo, vakar priėmė apkaltinamąjį nuosprendį ir už brolio sužalojimą 6 metų laisvės atėmimo bausmę skyrė 50-mečiui klaipėdiečiui.

Viktoras K. buvo kaltinamas tuo, kad praėjusių metų rugsėjo 2 d. Klaipėdoje viename iš Šiaulių g. butų, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, konflikto su broliu metu tyčia peiliu tris kartus smogė jam į veidą, ranką bei pilvą ir taip sunkiai sutrikdė 55 metų vyro sveikatą. Dėl perdurtų kepenų nukentėjusysis tris savaites gydėsi ligoninėje.

Tačiau šįkart Viktoras K. turėjo atsakyti ir dėl prieš 9 metus įvykdyto analogiško nusikaltimo. Beveik tuo pat metu, t.y. 2003 m. rugsėjo 11 d., tokiu pačiu laiku (apie 19.30 val.) tame pačiame bute, tokiu pačiu būdu – peiliu – Viktoras K. jau bandė išspręsti konfliktą su savo vyresniuoju broliu. Tada dėl neryžtingų nukentėjusiojo parodymų, neva susistumdymo metu, būdamas neblaivus, jis susižalojo pats, byla buvo nutraukta. Peiliu pasišvaistyti pamėgęs Viktoras šioje byloje buvo kaltinamas ir dėl pirmojo nusikaltimo.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad turėdamas 50 proc. nedarbingumo, teisiamasis dirbo, pats save išlaikė, todėl jam skyrė artimą sankcijose numatytą bausmės vidurkį – subendrintą 6 metų laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant pataisos namuose. Teismas taip pat patenkino 7773 litų Valstybinės ligonių kasos ieškinį.

Valstybinį kaltinimą byloje palaikiusio Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro Aurelijaus Stanislovaičio nuomone, teismo nuosprendis yra teisėtas ir pagrįstas, jį dar galima skųsti apeliacine tvarka.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder