Ant Šakių policininko sąžinės - vaiko gyvybė

Ant Šakių policininko sąžinės - vaiko gyvybė

Pirmadienį visą Lietuvą sukrėtė žinia apie sekmadienį maždaug 19 val. kelyje Kaunas-Zapyškis-Šakiai, kaip įtariama, policijos komisariato Patrulių būrio vado Vytauto Demeniaus partrenktą dviračiu važiavusį 14 m. Lukšių kaimo gyventoją Joną Š. Paauglio gyvybė pirmadienio popietę užgeso.

Kaltininkas net nepriėjęs prie savo aukos iš eismo įvykio paspruko. Pagalbą nukentėjusiam bandė suteikti ir medikus iškvietė atsitiktinai įvykio liudininku tapęs šakietis, tačiau beviltiškai. Atvažiavę greitosios pagalbos medikai vaiką rado komos būklės. Jis iš Šakių ligoninės priėmimo skyriaus išvežtas į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės VšĮ Kauno klinikas. Tačiau paauglio gyvybės išgelbėti nepavyko.

Automobilis - dukros, kaltę bandė prisiimti žmona

Nustatyta, kad automobilis, kuriuo buvo partrenktas vaikas, priklauso V.Demeniaus dukteriai. Vairavusi automobilį iš pat pradžių bandė įtikinti V.Demeniaus žmona, tačiau nelaimę matęs liudininkas sakė ką kita. Pasak jo, automobilį prieš nelaimę vairavo vyras. Sek­madienį policijai vairuotojo surasti nepavyko. V.Demenius buvo sulaikytas pirmadienį Šakių poliklinikoje, paimta kraujo jo blaivumui nustatyti. Pavakarę jam pateikti įtarimai dėl eismo įvykio sukėlimo ir pasišalinimo iš eismo įvykio palikus nukentėjusįjį bejėgiškos būklės. Dėl kardomosios priemonės skyrimo V.Demeniui bus apsispręsta antradienį.

V.Demenius policijoje dirba per 30 metų. Po dviejų savaičių V.Demenius turėjo švęsti 55 metų sukaktį ir rengėsi nebegrįžti į tarnybą. Nuo vasario mėnesio V.Demenius turi nedarbingumo pažymėjimą.

Policijos bendruomenė atsiprašo

Pirmadienį prieš pietus Šakių policijos komisariate lankėsi policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla. Siekiant objektyvumo ikiteisminį tyrimą iš Šakių r. policijos komisariato perėmė Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, tyrimą kuruoja Kauno apygardos prokuratūra.

Pirmadienio popietę surengtoje spaudos konferencijoje policijos generalinio komisaro pavaduotojas Algirdas Stončaitis policijos bendruomenės vardu atsiprašė sužaloto berniuko šeimos.

Pavyzdinga šeima

Lukšiuose gyvenančioje šeimoje auga keturi vaikai. Kaip įtariama policininko pertrenktas dviračiu iš Šakių namo važiavęs Jonas Š. yra vidurinysis vaikas šeimoje. Pirmadienį nelaimės sukrėsti Lukšių miestelio gyventojai gyveno neramiomis mintimis ir meldėsi, kad berniukas išgyventų. Žuvusiojo paauglio brolis yra dvyliktokas ir šį trečiadienį mokykla turėjo švęsti paskutinio skambučio šventę, bet ji, greičiausiai neįvyks. Nelaimė pakoregavo visos Lukšių bendruomenės planus.

Šakių bendruomenėje yra labai gerbiama, žinoma, kaip gerai auklėjanti vaikus. Pasak lukšiečių, Jonas - geras ir atsargus dviratininkas, tuo keliu jis važinėdavosi dažnai. Sekmadienio pavakarę berniukas važiavo vienas. Kol kas neaišku, kokiomis aplinkybėmis automobilis paauglį pertrenkė. Policijos turimais duomenimis, vairuotojas važiavo ta pačia kryptimi, kaip ir dviratininkas, tačiau liudininkas sako, kad dideliu greičiu atvažiuojantis automobilis išvažiavo į kitą eismo juostą ir rėžėsi į dviratininką.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder