Alfonsui Šimkui teistumo atsikratyti nepavyko

Alfonsui Šimkui teistumo atsikratyti nepavyko

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas atmetė už piktnaudžiavimą tarnyba ir kitas nusikalstamas veikas nuteisto buvusio savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Alfonso Šimkaus ir jo bendrų skundus.

Apeliacine tvarka išnagrinėjus baudžiamąją bylą  paliktas galioti apkaltinamsis nuosprendis, praėjusių metų liepos 2-ąją paskelbtas Klaipėdos miesto apylinkės teisme.

Tada pirmos instancijos teismas, kaip ir prašė valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras, A. Šimkui už piktnaudžiavimą tarnyba bei kurstymą kitą asmenį iššvaistyti jo žinioje buvusį svetimą turtą uždraudė trejus metus dirbti su valstybės tarnyba susijusį darbą bei skyrė 50 MGL dydžio baudą. Pingine bauda buvo nuteistas ir verslininkas, iš savo bendrovės lėšų apmokėjęs valdininko pirktas automobilio detales – padangas, ratlankius, kilimėlius – už beveik 8 tūkst. litų.

Nuteistieji Klaipėdos apygardos teismo savo apeliaciniu skundu prašė juos išteisinti, nurodydami, neva tarp valdininko ir verslininko įvyko "Volvo" automobilių detalių mainai, tačiau teismas šia versija nepatikėjo ir paliko galioti apkaltinamąjį pirmos instancijos teismo nuosprendį. Tiesa, teismas perkvalifikavo valdininkui inkriminuotą bendrininkavimo rūšį iš kurstytojo į padėjėjo, tačiau tai įtakos bausmės dydžiui neturėjo.

Priminsime, kad šiuo metu apeliacine tvarka Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjamas Klaipėdos apygardos prokuratūros skundas dėl kito – šių metų vasario 1-ąją Klaipėdos miesto apylinkės teismo nuosprendžio, kuriuo A. Šimkus bei du kitų bendrovių vadovai buvo išteisinti dėl panašių nusikalstamų veikų – verslininkų apmokėtų valdininko automobilio benzino išlaidų bei mirusiems jo uošviams pastatyto paminklo. Teismas byloje atnaujino įrodymų tyrimą ir posėdį tęs šio mėnesio pabaigoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder