Akušerė apkaltinta kūdikių sužalojimu

Akušerė apkaltinta kūdikių sužalojimu

Šiaulių miesto apylinkės prokuratūros prokurorai pateikė įtarimą  VšĮ Šiaulių apskrities ligoninės Akušerijos ir ginekologijos klinikos darbuotojai dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo, dėl ko nukentėjo du kūdikiai.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas 2009-12-14 po to, kai viešojoje erdvėje pasirodė informacija, kad VšĮ Šiaulių apskrities ligoninės Akušerijos ir ginekologijos klinikoje devyni naujagimiai galimai patyrė cheminius nudegimus naudojant vieną ir tą patį medicininį preparatą.

Šiaulių miesto apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus vyriausiojo prokuroro pavaduotojos A. Jovaišaitės teigimu, surinkti ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai teigti, kad darbuotoja 2009 m. gruodžio mėn. atliko kūdikių tualeto priežiūrą antiseptiniu skysčiu, kuris, kaip paaiškėjo tyrimo metu, buvo sumaišytas su kita, ne medicinoje naudojama chemine medžiaga, todėl dviems kūdikiams dėl jos neatsargumo buvo nesunkiai sutrikdyta sveikata. Kitiems septyniems kūdikiams konstatuoti lengvesni kūno sužalojimai.

Prokurorė pažymėjo, kad tyrimo metu buvo tiriamos įvairios įvykio versijos: aiškinamasi ar tai buvo padaryta tyčia, ar dėl neatsargumo.

Ikiteisminio tyrimo metu į prokurorus kreipėsi dar vieno galimai nuo šios procedūros nukentėjusio kūdikio tėvai. Šis tyrimas buvo prijungtas prie atliekamo ikiteisminio tyrimo siekiant nustatyti šio įvykio aplinkybes.

Tyrimo trukmę nulėmė tai, kad buvo paskirta daug užduočių specialistams, iš kurių paskutinė buvo gauta tik šių metų spalio mėnesio pabaigoje, buvo apklausiamas platus liudytojų ratas siekiant objektyviai ištirti visas su įvykiu susijusias aplinkybes.

Prokurorė pažymėjo, kad ikiteisminis tyrimas yra tęsiamas ir galutinį procesinį sprendimą bus galimą priimti tik surinkus ir nustačius visas tyrimui atlikti būtinas aplinkybes.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder