Aiškėja Stanislovo Juciaus nužudymo bylos detalės

Aiškėja Stanislovo Juciaus nužudymo bylos detalės

Kaliningrado teismas antradienį leido suimti du asmenis, įtariamus nužudžius verslininką Stanislovą Jucių.

Ikiteisminis tyrimas nustatė, kad 2007 m. balandžio 19 d. šeši nusikaltėliai Kaliningrade pagrobė Lietuvos pilietį S. Jucių, nusivežė į mišką Bagrationovsko rajone ir nužudė. Lavoną nusikaltėliai paslėpė iš anksto iškastoje duobėje, praneša "newkaliningrad.ru".

Kol kas suimti du įtariamieji, dar trys lieka sulaikyti. Šeštasis įtariamasis ir nusikaltimo motyvai dar nenustatyti.

Pirmieji įtariamieji sulaikyti rugsėjo 19 dieną. Tyrėjai kreipėsi į teismą, prašydami suimti įtariamuosius, kadangi vienas jų siekė sunaikinti nusikaltimo pėdsakus. Be to, įtariamieji pažinojo nusikaltimo liudytojus ir kitus įtariamuosius ir galėjo trukdyti tyrimui.

Apie tai, kad S. Juciaus nužudymas atskleistas, Kaliningrado vidaus reikalų valdyba paskelbė rugsėjo 23 dieną.

S. Jucius buvo vienas pirmųjų lietuvių, kurie ėmėsi statybų verslo Kaliningrado srityje.

Verslininkas dingo Kaliningrade 2007 balandžio 18 dieną. Tądien judrioje Kalinino prospekto gatvėje 56 metų S. Jucius buvo pastebėtas paskutinį kartą. Paskambinęs vairuotojui jis dingo kaip į vandenį.

Buvo manoma, kad tai gali būti susiję su verslu. Rusijos žiniasklaidos tuomet teigė, kad verslininkas buvo reketuojamas. Bylą tyrę Kaliningrado srities prokurorai tuomet sakė turį įrodymų, kad S. Juciaus vadovaujamos statybų bendrovės "Rosslitstroj" verslas nebuvo skaidrus, jam ne kartą buvo grasinta dėl gyvenamųjų namų statybų, įmonės įsiskolinimų ir neskaidraus žemės sklypų įsigijimo.

Prokurorų teigimu, tiriant šią bylą buvo apklausta apie 120 liudininkų. Tarp apklaustųjų - ne tik buvę įmonės akcininkai iš Lietuvos ir Rusijos, bet ir aukščiausio lygio politikai: buvęs miesto meras, regiono parlamento deputatai bei buvę konkurentai, susiję su statybų verslu Kaliningrade.

2007 metų rugpjūtį prie savo namų laiptinės Kaliningrade buvo nušautas antrasis "Rosslitstroj" akcininkas Aleksandras Siomkinas. Po to "Rosslitstroj" nutraukė savo veiklą Kaliningrado srityje, o bendrovę nupirko Maskvos kompanija "Fordevind".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder