"Vilties bėgimas": liko 4 dienos

"Vilties bėgimas": liko 4 dienos

Iki "Vilties bėgimo" liko trys dienos. Tinklalapyje www.viltiesbegimas.lt tebevyksta elektroninė registracija. Trečiadienį iki 12 val. užsiregistravusių bėgikų buvo 1 752. Registracija internete bus baigta gegužės 16 d. 21 val.

Bet "Vilties bėgimo" dieną - gegužės 19-ąją - bus galima registruotis ir distancijų starto vietose: prie prekybos centrų BIG, "Akropolis", "Studlendas" ir populiariausiame starto "taške" - Atgimimo aikštėje, nuo kurios iki Vasaros estrados bėgama 2,9 km distancija.

Bėgikai - iš visos Lietuvos

Peržiūrėjus užsiregistravusių bėgikų "geografiją", gali nustebti, kad bėgti atvažiuoja ne tik iš Kretingos, Palangos, Neringos, Priekulės, Gargždų, bet, galima sakyti, iš visos Lietuvos: Šiaulių, Tauragės, Kazlų Rūdos, Utenos, Rietavo, Radviliškio, Kaišiadorių ir t.t. Arba - pradedant Vilniumi, baigiant Kvietinių kaimu.

Ikona - gyduolė

Šiemet "Vilties bėgime" ypatinga vieta teks ikonai gyduolei "Visų karalienė". Jai melstis ir prašyti sveikatos į Šv. Atono kalno Vetopedžio vynuolyno bažnyčią Graikijoje važiuoja piligrimai iš viso pasaulio. Broliai pranciškonai Karlas, Paulius ir profesionali ikonografė Anastazija Šopagienė nutapė ikonos gyduolės kopiją. "Visų karalienės" ikonos šventinimas vyks gegužės 19 d., 11 val. Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje (Savanorių g. 4). O po to ji bus atnešta į Vasaros estradą. "Visų karalienė" - onkologinių ligonių užtarytoja, globėja ir guodėja.

IKONA GYDUOLĖ. Šiemet "Vilties bėgime" bus ir ikona gyduolė "Visų karalienė".

Gospelai

"Viltie bėgimo" programoje - ir gospelo atlikėjų koncertas. Gospelai užgimė juodaodžių bažnyčiose, jie temperamentingi ir nuotaikingi. Todėl pasaulyje jau jie dabar atliekami ne tik kaip bažnytinės giesmės. 14.30 val. Vasaros estradoje prasidės gospelų atlikėjų jungtinio choro (Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro sudija "Vocalis", Klaipėdos jaunimo centro džiazo studija "Junior City Jazz", Klaipėdos jaunimo centro dainos studija "Keberiokšt", Klaipėdos "Varpo" gimnazijos mišrus choras, Gargždų muzikos mokyklos dainos studija "Svirplys", Gargždų "Vaivorykštės" gimnazijos choras) koncertas, kuriame skambės tokie gospelo kultūros šedevrai kaip "Oh happy day", "Hosanna", "Halleluja" ir kitos populiarios giesmės. O jas atliks jungtinis choras, vadovaujamas Kristinos Žaldokaitės, dirigenčių Aušros Smičiūtės, Erlandos Tverijonienės. Su choru giesmes giedos ir solistės Raimonda Vaičiūtė, Kristina Žaldokaitė, Agnė Bubilaitė, Ieva Abrosimova. Tad žiūrovai, kurie į Vasaros estradą rinksis pasitikti dviratininkų ir bėgikų, tikrai bus maloniai nustebinti, kad Klaipėdoje ir jos apylinkėse turime tokius unikumus atlikėjus.

Aukos

Paremti Šv. Pranciškaus dvasinės paramos centro statybas galima taip: 5 Lt - bėgiko numeris, 10 Lt - marškinėliai, 5 Lt - "Vilties plyta", 5 Lt - "Vilties atvirukas" su "Visų karalienės", onkologinių ligonių globėjos, ikonos reprodukcija, 5 Lt - iki gegužės 31 d. skambinant trumpuoju numeriu 1417.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder