"Vilties bėgimas": liko 3 dienos

"Vilties bėgimas": liko 3 dienos

Taigi iki "Vilties bėgimo" liko trys dienos. Tinklalapyje www.viltiesbegimas.lt tebevyksta elektroninė registracija. Ji baigsis ketvirtadienį, 21 val. Šiandien, 11 val., užsiregistravusių bėgikų buvo 2182.

Tačiau "Vilties bėgimo" dieną - gegužės 19-ąją - bus galima registruotis ir distancijų starto vietose: prie prekybos centrų BIG, "Akropolis", "Studlendas" ir populiariausiame starto "taške" - Atgimimo aikštėje, nuo kurios iki Vasaros estrados bėgama 2,9 km distancija.

Brolio Evaldo paskatinimas

"Vilties bėgimas" vyksta šeštąjį kartą. Šeštąjį kartą 10 km distanciją bėgs brolis pranciškonas Evaldas. Ir šiaip daug dėmesio sportui skiriantis dvasininkas, šiam bėgimui pasiruošimą sustiprina: "Mėnesį prieš "Vilties bėgimą" kasdien prabėgu 10 km, o kai kuriomis - ir dvidešimt",- prisipažino brolis Evaldas, drauge kvietęs fiziškai ruoštis bėgimui ir kitus dalyvius. Kasmet savo bėgimą brolis skiria sergančiam onkologine liga: "Skatinu visus solidarizuotis su onkologine liga sergančiais žmonėmis - artimaisiais, pažįstamais ir net nepažįstamais. Aną dieną supratau, kiek tai reiškia ir patiems ligoniams. Vienas žmogus, sužinojęs, kad šįkart bėgsiu už žmogų, deja, išėjusį Anapilin, atėjo padėkoti iš anksto. Sveikam žmogui reikalingas palaikymas, o sergančiam ar netekusiam artimojo jis reikalingas ypatingai. Palaikykime vieni kitus, ir sirgsime mažiau",- ragina brolis Evaldas. Jis dar pažymėjo išskirtinį "Vilties bėgimo" bruožą: "Tai bene vienintelė šventė mieste, kurioje žmones buria ne alkoholis, o kilni idėja - pastatyti dvasios paramos centrą onkologiniams ligoniams ir jų artimiesiems. Ir dar - dešimtys bėgikų ne šiaip bėga, o savo žygį skiria onkologine liga sergantiems broliui, sesei, tėvui, mamai, bičiuliui",- skatino ir kitus bėgikus kilnioms dedikacijoms brolis. Pernai už bendraamžius, susirgusius vėžiu, bėgo net mokyklų komandos - kai kurios su plakatais, kuriuose buvo išrašyti jų vardai. Ir to reginio nenorėjo praleisti net sunkiomis formomis sergantys vaikai, kuriuos į Vasaros estradą pasirūpino atvežti tėvai. "Palinkėčiau, kad žmonės bėgdami suvoktų - žingsniai yra kaip maldos žodžiai. Jie labai stiprūs. Ir jie gali gydyti",- įsitikinęs brolis Evaldas.

Rėmėjų paskatinimas

Šiemet technika prekiaujantis centras "Vilties bėgimo" dalyviams paskatinti čekių forma įsteigė tokius prizus:

"Greičiausiam bėgikui" - 500 Lt

"Gausiausiai šeimai" - 1000 Lt

Prizai bus teikiami finišo vietoje - Vasaros estradoje.

Aukos

Paremti Šv. Pranciškaus dvasinės paramos centro statybas galima taip: 5 Lt - bėgiko numeris, 10 Lt - marškinėliai, 5 Lt - "Vilties plyta", 5 Lt - "Vilties atvirukas" su "Visų karalienės", onkologinių ligonių globėjos, ikonos reprodukcija, 5 Lt - iki gegužės 31 d. skambinant trumpuoju numeriu 1417.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder