"Vilties bėgimas": iki starto liko 10 dienų

"Vilties bėgimas": iki starto liko 10 dienų

Gegužės 18-ąją vyksiantį "Vilties bėgimą" šiemet gali lydėti ir iš mobiliųjų telefonų skambėsianti melodija, kurią specialiai sukūrė studijos "GROCK" vadovas Linas Švirinas, o ją atlieka studijos vokalistės Augustė Bielskytė ir Saulė Bogužaitė.

L. Švirino bendradarbiavimas su "Vilties bėgimo" organizatoriais broliais pranciškonais užsimezgė prieš kelerius metus, kai reikėjo kažko patraukiančio dėmesį tempiant vežimą su simbolinėmis kartoninėmis plytomis per miestą. Tuomet "GROCK" vadovas sukūrė skanduotę, kurią atliko studentai, būsimieji aktoriai.

"Turbūt ji buvo vykusi, nes šiemet pavasarėjant brolis Benediktas vėl kreipėsi į mane sukurti melodiją šių metų bėgimo pradžią skelbiantiems žadintuvams. Terminai buvo riboti, bet "pagaminau" du melodijos "Vilties keliu" variantus - sudėtingesnė liko istorijai, populiaresnė "nugalėjo", nes surado daugiau bėgimo organizacinio komiteto narių pritarimo. Man pačiam ji patinka. Galiu tik spėlioti, kaip ji patiks tiems, kurie per mobiliųjų telefonų operatorius įsigis aplikacijas ir tokiu būdu paaukos Švento Pranciškaus onkologijos centro statyboms", - sakė melodijos kūrėjas.

Ji jau skamba radijo kanaluose, kai kuriuose Klaipėdos prekybos centruose.

Paklaustas, kaip atėjo įkvėpimas tai melodijai, ponas Linas neslapukavo: "Ir užsakymas skanduotei, ir melodijai, iš brolio Benedikto lūpų mane vis "pačiupdavo" telefonu, besikraustant į keltą Vokietijon. Tad ir pirmu, ir antru atveju turėjau laiko krapštyti smegeninę ir sielą sumanymams. Įrašant ją talkininkavo "GROCK" vokalistės Saulė Bogužaitė ir Augustė Bielskytė - mūsų studijos pažibos. Skanduotės gyvenimas buvo trumpas, nes ji niekur, išskyrus akciją, nebuvo daugiau naudojama ar įrašyta. Tikiuosi, kad melodijos "Vilties keliu" gyvenimas bus ilgesnis", - sakė Linas.

Jo sukurtą melodiją galima išgirsti tinklalapyje viltiesbegimas.lt. Jame galima ir užsiregistruoti bėgti Klaipėdos gatvėmis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder