Nuo "Vilties bėgimo" iki Vilties miesto ir šalies

Nuo "Vilties bėgimo" iki Vilties miesto ir šalies

Antradienį Šv. Pranciškaus onkologijos centre Buvo pasirašyta bendradarbiavimo ir rėmimo sutartis su AB "Klaipėdos nafta". Ją pasirašė brolis pranciškonas Benediktas - Sigitas Jurčys ir "Klaipėdos nafta" generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Būtent dėl rėmimo sutarties greta dvasinių dalykų spaudos konferencijoje pokalbis pakrypo ir į materialiąją pusę. Šv. Pranciškaus onkologijos centrui išlaikyti, teikti nemokamas dvasines, psichologines ir psichosocialines paslaugas, nors ir labai taupant, reikia 100 tūkst. eurų per metus. Įvairiomis aukomis surenkama tik maždaug 40-60 proc. sumos. "Na, mes dar rašome įvairius projektus, per kuriuos taip pat pareina lėšų",- patikslino centro vadovė, šiemet pelniusi Metų klaipėdietės titulą, Aldona Kerpytė. Tačiau ir tai nepadengia visų išlaidų.

"Vilties bėgimo" metu taip pat renkamos aukos, bet jos labai nedidelės, palyginus su reikmėmis.

Prieš kelias dienas Anapilin iškeliavo pirmasis Didžiosios Britanijos ambasadoriaus nepriklausomybę atkūrusioje Lietuvoje Maiklas Pertas (Michael Peart). Ambasadorius yra labai prisidėjęs prie "Vilties" miesto kūrimo Klaipėdoje. Ir paskutiniame laiške broliams pranciškonams jis tarsi testamentą surašė savo mintis ir valią, pagal kurią į aštuntąjį "Vilties bėgimą" turėtų atvažiuoti jo sūnus Kristoferis. Buvęs karo atašė ambasadoriaujant Maiklui Pertui, Deividas Holidėjus pranešė štai ką: "Londono maratone, kuriame dalyvauja penkiasdešimt tūkstančių bėgikų, surinktos lėšos skiriamos anloginiam onkologijos centrui Britanijoje išlaikyti. Bėgti - garbės reikalas. Ir randasi labai daug norinčių. Tačiau bėgti registruojami tie, kurie įneša 2500 svarų mokestį. Kristoferis, ruošdamasis "Vilties bėgimui" Klaipėdoje atidarė tinklalapį, kuriame pradėjo rinkti aukas. Pirmas etapas - 2500 svarų - jau viršytas, artėjama prie 10 tūkstančių svarų. Bet mudu svajojame, kad iki gegužės 17 dienos, kuomet Klaipėdoje vyks "Vilties bėgimas", Kristoferiui gali pavykti surinti ir 50 tūkstančių svarų. Manau, kad Klaipėdoje "Vilties bėgimas" irgi galėtų pasukti panašiu keliu, kaip Londone. Patirties jau yra - registracijos mokestis baidarininkams, šokėjams, baikeriams ir panašiai",- dalijosi mintimis D. Holidėjus, turėdamas vilties, kad ir bėgikai galėtų labiau prisidėti prie aukojimo, nei susimokėdami už marškinėlius ir bėgikų numerį, kuriuos pagaminti taip pat reikia lėšų.

Spaudos konferencijoje buvo kalbama ir apie paslaugas, teikiamas onkologine liga susirgusiems ir jų artimiesiems. Pernai jų - meno, muzikos, šokio ir t.t - buvo suteikta 3500 centro lankytojų. Šiemet vien per pirmąjį ketvirtį - 1500 žmonių.

"Klaipėdos nafta" generalinis direktorius M. Bartuška, išklausęs, nuo ko Šv. Pranciškaus onkologinio centro statyba prasidėjo - praktiškai svajonės prieš 15 metų - kas nuveikta ir kas ketinama dar padaryti, ištarė: "Ši mūsų pasirašyta sutartis remti turbūt pati svariausia ir dvasingiausia investicija mūsų bendrapiliečių labui."

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder