Finišo arką kirto 10 tūkstančių bėgikų

Finišo arką kirto 10 tūkstančių bėgikų

"Finišo arką kirto 10000 bėgikų", - tvirtino brolis Benediktas trečiadienį Šv. Pranciškaus onkologijos centre vykusioje spaudos konferencijoje.

Nors "Vilties bėgimo" numerių tebuvo išdalinta 4021, tačiau finišo arkos sensoriai "nuskaičiavo" tiek bėgusių ir ėjusių. Mat šiemet, pakitus aukų dydžiams, o bėgimo dieną jiems gerokai šoktelėjus, šeši tūkstančiai bėgikų ir nebesiregistravo. Bėgimo organizacinio komiteto nariai tokią logiką paaiškino labai paprastai: "Išankstinė registracija skelbiama ne šiaip sau - tai turi būti rodiklis, kiek numerių, kiek marškinėlių reikia paruošti. Na, o registruojant bėgimo dieną išauga kaštai: inventoriaus tampymas, kompiuterių nuoma ir panašiai, todėl ir nusprendėme pakelti aukų dydįir taip dieg"

Taigi, registruoti 4000 bėgikų suaukojo 13 585 eurus, balandžio pabaigoje vykusio "Vilties šokio", baidarių maratono dalyviai atitinkamai 2000 ir 4000 eurų.

Šv. Pranciškaus onkologinio centro vadovė Aldona Kerpytė informavo apie 20 paslaugų rūšių, teikiamų sergantiems onkologinėmis ligomis ir jų šeimų nariams. "Paslaugos - nemokamos. O vien centro išlaikymas per metus kainuoja per 80 tūkstančių eurų. Bėgantys žmonės, kuriems labai esame dėkingi, įsivaizduoja, kad moka už bėgimą. Ne, tai jų auka žmonėms atgauti viltį, sustiprėti, pasveikti. Niekas juk nedraudžia bėgti nesiregistravus. Bet pagalvojau,- kad tie šeši tūkstančiai to nedariusiųjų būtų paaukoję bent po vieną eurą",- kalbėjo ji. Šiemet prie olimpiados Brazilijoje vartų trypiantis lengvaatletis Remigijus Kančys, pirmasis įveikęs "Vilties bėgimo" 10 km distanciją ir apdovanotas 300 eurų prizu, jį iš karto pasišovė padovanoti onkologine liga sergančiam žmogui. Spaudos konferencijoje buvo paviešinta, kad ši R. Kančio auka skiriama sergančiai pačiai ir auginančiai neįgalų sūnų Liubovei Šeduikienei. "Mes finansinės paramos neteikiame, tai tiesiog bėgiko iniciatyva paaukoti pinigai",- patikslino A. Kerpytė.

Kai kitais metais vyks 10 -asis "Vilties bėgimas", tikimasi, kad jau bus įrengtos vaikų žaidimų, treniruoklių, mašinų stovėjimo aikštelės, gal būt pastatyti ir piligrimų namai. "Tai jau valstybinės, savivaldybės investicijos,- buvome pastebėti ir įvertintos pastangos ugdyti Klaipėdos miesto žmonių bendruomeniškumą, pilietiškumą",- sakė "Vilties bėgimo" organizacinio komiteto nariai.

"Mano gimtasis miestas tikrai tampa Vilties miestu. Jos pasisemti atvažiuoja ir onkologinėmis ligomis sergantys iš Makedonijos, Baltarusijos, Lenkijos. Pastarosios šalies delegacija ypač buvo sužavėta, ką mes per nepilnus dešimt metų esame padarę",- pasidžiaugė "Vilties bėgimo" idėjų generatorius brolis pranciškonas Benediktas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder