Žolinės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje

Žolinės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje

Žolinėse brolio Benedikto įgyvendinta graži iniciatyva dar kartą patvirtino vieną svarbiausių šios šventės akcentų – bendruomeniškumą.

Į Klaipėdos Šventojo Pranciškaus Asyžiečio bažnyčią ir jos prieigą gausiai susirinkę svečiai po Šv. Mišių neskubėjo skirstytis namo. Jie gerėjosi autistų vaikų nutapytais paveikslais, skanavo šių vaikų gaminta žolelių arbata, vaišinosi pyragais ir daug bei nuoširdžiai bendravo.

Šventė prasidėjo žolynų puokštelių dalinimu, kurias kruopščiai rinko ir su didele meile rišo “lietaus vaikai”.

Šv. Mišių metu giedojo daininkė, operos solistė Olga Žorova, kuri visada mielai savanoriauja “Rožių planeta” vaikų stovykloje, nemokamai vesdama muzikos užsiėmimus.

Būtent šios stovyklos savanoriams, kuriems drąsiai buvo galima patikėti vaikus ir be kurių pagalbos “Rožių planetos” sutrikusios raidos vaikų stovyklėlė nebūtų įgyvendinta, susilaukė daug padėkų.

Po Šv. Mišių rožių kiemelyje visi turėjo galimybę pasigrožėti vaikų nutapytais paveikslais ar juos įsigyti už auką.

Tuo metu dailininkė Regina Donbrauskaitė, dailės klubo “Guboja” vadovė, norinčius kvietė ne tik tapyti, bet ir mokė surasti sau priimtiną tapymo būdą bei išraišką.

Ačiū broliui pranciškonui Benediktui, kuris, sėkmingai “prisijaukinęs” Gytį – vieną autistą vaiką - tapo geriausiu jo draugu ir patyręs, jog būtent tokiems vaikams reikia ypatingo dėmesio ir šilumos, integruojant juos į bendruomenę, pradėjo burti ir kitus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder