Žemės tarnyba apie kraustynes dar negalvoja

Žemės tarnyba apie kraustynes dar negalvoja

Klaipėdoje netyla kalbos apie galimas įvairių valstybinių įstaigų kraustynes, tačiau tai esą ne visuomet yra tiesa. Pavyzdžiui, Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) neigia šviežiai pasklidusias šnekas, jog Klaipėdos padalinys bus perkeltas į Vėžaičius.

Šiuo metu NŽT Klaipėdos miesto ir Neringos skyrius įsikūręs miesto rotušėje. Praėjusią savaitę "Vakarų ekspresui" skyriaus vedėja Saulenė Narkuvienė akcentavo, kad patalpos rotušėje pagal 2010 m. sudarytą panaudos sutartį yra išnuomotos trisdešimčiai metų.

"Savivaldybė, matyt, nori tų patalpų ir ieškos būdų, kaip jas gauti. Esame girdėję, kad visas čia esančias valdiškas įstaigas, kurios likusios dar iš čia buvusios Klaipėdos apskrities viršininko administracijos laikų, jie norėtų iškeldinti, kad visas rotušės pastatas liktų Savivaldybei", - prieš kelias dienas svarstė S. Narkuvienė.

NŽT Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Ruslanas Golubovas priminė, kad 2017 m. vasarą buvo įvykdyta NŽT centrinio padalinio reorganizacija.

"Kitas svarstytinas etapas yra NŽT teritorinių padalinių veiklos optimizavimas, kurio tikslas - efektyvus NŽT resursų ir racionalus biudžeto asignavimų naudojimas, siekiant teikti kokybiškas paslaugas žmonėms. Šiuo metu atliekame labai kruopščią analizę, vertiname įvairius veiksnius: skyrių darbo krūvius, piliečių srautus, vykdomų darbų apimtis ir svarbą", - sakė R. Golubovas.

Jo teigimu, tik viską nuodugniai įvertinus bus galima priimti konkrečius sprendimus dėl pokyčių, įskaitant ir galbūt kai kurių skyrių sujungimą ar perkėlimą į kitas vietoves.

"Tačiau šiandien NŽT Klaipėdos miesto skyriaus perkėlimas į rajoną, Vėžaičius, nėra svarstomas", - patikino R. Golubovas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder