Žaliosioms atliekoms - dešimt konteinerių

Žaliosioms atliekoms - dešimt konteinerių

Balandžio mėnuo Klaipėdoje skelbiamas švaros mėnesiu ir visi gyventojai raginami tvarkyti savo aplinką. Tuo tarpu šį darbą nuolat, ne tik balandį, atliekantiems klaipėdiečiams kyla klausimų, kur dėti žaliąsias atliekas.

Į dienraščio "Vakarų ekspresas" redakciją paskambinusi Vilties gatvės 9 namo gyventoja guodėsi, jog nuolat tvarkydama savo namo aplinką prigrėbia tris ir daugiau maišų lapų bei šakų ir jau pavargo vežioti juos į sodą deginti.

"Juk nemesi žaliųjų atliekų į buitinių atliekų konteinerį. Spaudoje skaičiau, jog Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) nemokamai duoda žaliųjų atliekų kompostavimo konteinerius. Kai pabandžiau jį gauti, KRATC nukreipė į namų valdas, o mūsų namą administruojančioje UAB "Danės būstas" man pasakė, kad tokia paslauga mokama", - piktinosi klaipėdietė.

KRATC Atliekų tvarkymo viršininkas Viačeslavas Kinderis paaiškino, jog žaliųjų atliekų kompostavimo konteineriai skirti ne daugiabučiams, o individualių namų gyventojams.

"Kompostavimas yra ilgalaikis procesas. Individualių namų savininkams duodame tokius konteinerius, kuriuos jie nuolat pildo, ir atliekos kompostuojasi. Tvarkant daugiabučių namų aplinką ar kitas teritorijas, žaliąsias atliekas reikia išvežti. Tad reikia kreiptis į atliekų vežėją", - dėstė tvarką V. Kinderis.

Vilties gatvės gyventojų atliekas surenkančios ir išvežančios UAB "Specialus autotransportas" logistikos vadovas Rimantas Strakšys patvirtino, jog žaliosios atliekos surenkamos ir išvežamos pagal grafiką vieną kartą per savaitę.

"Žaliąsias atliekas reikia sudėti į maišus (pageidautina - žalios spalvos) ir palikti prie komunalinių atliekų konteinerių ir jos bus surinktos. Kurią konkrečiai dieną iš vienos ar kitos gatvės tokios atliekos išvežamos, galima pasitikrinti KRATC interneto puslapyje", - patikino R. Strakšys.

Anot pokalbininko, balandžio mėnesį, kuris paskelbtas švaros mėnesiu, Klaipėdoje bus organizuojama daug masinių talkų, kurių metu, tikėtina, bus didesni kiekiai žaliųjų atliekų. "Specialus autotransportas" tokioms atliekoms surinkti skirs dešimt nuo 8 iki 30 kubinių metrų talpos konteinerių. Apie organizuojamą talką žmonės prašomi pranešti Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriui, kuris informuos atsakingus vežėjus, kur ir kokį kiekį atliekų reikia surinkti.

R. Strakšys akcentavo, jog žaliosios atliekos jokiu būdu negali būti sumaišytos su kitos rūšies atliekomis, nes tik išrūšiuotos atliekos yra vežamos į KRATC'o biodegraduojančių atliekų aikštelę.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder