Žalieji nepažįsta vieni kitų

Žalieji nepažįsta vieni kitų

Birželio 12-osios popietę „Vakarų ekspreso“ redakcijoje vienu metu atsitiktinai apsilankė ir susitiko net du klaipėdiečiai - Seimo nariai Simonas Gentvilas ir Gintaras Vaičekauskas. Žurnalistai nepraleido progos juos pakamantinėti apie tai, kaip Seimo naujokams klostosi darbai, ko jie tikėjosi prieš tapdami seimūnais, su kokiais iššūkiais teko susidurti ir, galbūt, kuo teko nusivilti.

Ilgus metus dirbęs ir gilius pėdsakus „Vakarų ekspreso“ dienraščio turinyje savo laiku palikęs Gintaras Vaičekauskas neslėpė:

- Seime praleidau jau septynis mėnesius. Tikrai nesigailiu dėl savo pasirinkimo. Per tą laiką labai nusivyliau kai kuriais kolegomis. Jų elgesiu. Tai ką matome per televiziją - yra viena, tai, kaip jie elgiasi, visai kas kita. Šiaip labai įdomu dirbti ir absoliučiai įdomu stebėti kas vyksta.

Mano tema - kartą per savaitę kažką amtelti ant valstiečių. Šiaip darbuojuosi Audito komitete, kuriam vadovauja Ingrida Šimonytė. Man tai absoliuti patirtis, ji absoliuti „turbo“ moteris ir vadovė, Mes su ja esame dviese iš opozicijos. Šiaip man daug kas pavydi, nes tikrai turiu iš ko mokytis. Ji, beje, puikiausiai suvaldo ir Puteikį ir Gražulį. Ten visi pastatyti į savo vietas.

Esu žurnalistas, o žurnalistas yra tas žmogus, kuris privalo visur prieiti, suspėti, ko nesupranta, greitai perprasti ir suprantamai perteikti žmonėms.

Valstiečiai žalieji gavo didžiulę valdžią, bet nesugeba suvaldyti situacijos. Prognozuoju, kad nuo jų turėtų atskilti normalioji dalis.

- Vidutinis valstiečio parlamentaras geria daugiau alkoholio, negu vidutinis liberalų parlamentaras, - šmaikštumu blyksteli Seimo narys Simonas Gentvilas. - Darbuojuosi Aplinkos apsaugos komitete, kuriam vadovauja veterinaras Kęstutis Mažeika. Valstiečiai žalieji dažnai nesutaria tarpusavyje. Tarkime, Andriaus Tapino laidoje dalyvauja Seimo pirmininkas Pranckietis ir jam parodo tris Seimo narių nuotraukas. Ir jis neįvardina nei vieno, nežino nei vardų, nei pavardžių, o visos trys nuotraukos tų pačių „valstiečių“. Jie nepažįsta vieni kitų. Kiekvienas turi savo nuomonę, Ramūnas Karbauskis jų nesukontroliuoja, tvyro totalus chaosas. Vieni prieš kitus pasisakinėja. Gaila valstybės. Nors idėjų yra gerų. Daug gerų reformų numatę susisiekimo ministras Rokas Masiulis, aplinkos, švietimo ministrai turi gerų minčių ir sumanymų.

Seimas, tokia darbovietė, kurioje jautiesi labai įdomiai. Būnant opozicijoje, reikia stebėti kitų klaidas. Šiek tiek nemalonus vaidmuo. Kritikuoti leengviausia ir nieko nesiūlyti lengviausia, bet mes pateikėme gana daug pasiūlymų. Bet nubalsavo viską "prieš". O dar liūdniau, kai vyriausybė pasiūlo normalius dalykus, tokius kaip urėdijų, aukštojo mokslo reformas, po to jie patys tas reformas nužudo. Pradeda teikti priešingus pasiūlymus.

- Jie planavo laimėti apie 20 vietų, o gavo daugumą ir tam matyt nebuvo pasiruošę, - svarsto Gintaras Vaičekauskas.

- Norėtųsi palinkėti, kad koalicija subyrėtų kuo greičiau, - pritaria Simonas Gentvilas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder