Vytauto gatvėje - nauji medžiai ir šaligatvio trinkelės

Vytauto gatvėje - nauji medžiai ir šaligatvio trinkelės

Kita savaitę prasidės Vytauto gatvės tvarkymo darbai. Praėjusiais metais, tvarkant S. Šimkaus gatvę buvo nuspręsta atnaujinti ir Vytauto gatvės atkarpą, todėl buvo pakeisti Vytauto gatvės apšvietimo stulpai. Šiemet planuojama atlikti abiejų Vytauto gatvės pusių šaligatvių remontą – pakeičiant senas, susidėvėjusias plyteles betoninėmis trinkelėmis, paklojant kelio bortus, ties šaligatviais išlyginant akmens grindinį. Iš viso numatyta suremontuoti apie 700 kv. metrų šaligatvio dangos už 19 700 Eur.

Vykdant gatvės tvarkymo darbus, numatoma pašalinti 19 liepų. Šių medžių būklė nėra gera, daugumos amžius viršija 50 metų, o stipriai iškilusios šaknys yra visiškai suardžiusios šaligatvio dangą. Tokia situacija susidarė dėl netinkamos liepų priežiūros praeityje. Dauguma medžių auga ant požeminių tinklų.

Klaipėdos miesto želdynų ir želdinių apsaugos ir priežiūros komisija, įvertinusi Vytauto gatvės želdinius rekomendavo juos pakeisti naujais, nes dabartiniai medžiai nebegali atlikti savo funkcijų. Atšilus orams, Vytauto gatvėje numatoma pasodinti 11 mažalapių liepų, 4-5 metrų aukščio ir 15 metų amžiaus. Medžiai bus sodinami didesniais atstumais, nes senieji augo per tankiai. Dabar bus paliekami 8-10 metrų tarpai tarp liepų, bus atsižvelgiama ir į požeminių tinklų išsidėstymą bei matomumą ties sankryžomis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder