Vykstantiems į kapines – papildomi maršrutai

Vykstantiems į kapines – papildomi maršrutai

Vėlinių savaitgalį daugelis klaipėdiečių tradiciškai lankys savo mirusiųjų artimųjų kapus. Klaipėdos miesto savivaldybės administracija informuoja, kad šventinėmis dienomis – spalio 31 d. ir lapkričio 1 d. – įvažiuoti į kapinių teritoriją nuo 8 val. iki 11 val. bus leidžiama tik neįgaliesiems, turintiems pažymėjimus, o spalio 31 d. bus įleidžiamos laidotuvių procesijos ir laidojimo paslaugas teikiančių fizinių bei juridinių asmenų automobiliai.

Kaip ir kasmet prie abiejų miesto kapinių vyks prekyba gėlėmis.

Kapinių priežiūros skyriaus vedėja Zina Stankienė nerekomenduoja vėlinių dienomis atlikti kapaviečių statymo, rekonstravimo, remonto darbų. Jei minėtomis dienomis oro temperatūra nenukris žemiau nulio, vanduo kapinėse nebus išjungtas. „Lankant artimųjų, draugų, pažįstamų kapus, kviečiame laikytis rimties ir pagarbos, nesivesti į kapines gyvūnų, nešiukšlinti tam neskirtose vietose.“ – sako Z.Stankienė.

Lėbartų kapinėse yra 48,5 tūkst., o Joniškės – apie 20 tūkst. kapų, todėl intensyvesnis autobusų grafikas į kapines organizuojamas jau nuo spalio 24 dienos, kad klaipėdiečiai dar prieš Vėlines turėtų galimybę patogiai nuvažiuoti prie artimųjų kapų. Jau šį šeštadienį pradės kursuoti įprastas ir populiarus laikinasis maršrutas 111 „Geležinkelio stotis – Lėbartai“.

Daugiausiai autobusų į maršrutą kapinių kryptimis važiuos lapkričio 1-ąją. VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ organizuoja papildomus autobusų reisus bei laikinus maršrutus (99, 117).

„Nors lapkričio 1-ąją beveik pusė visų miesto autobusų važiuos į kapines, tačiau sėdimų vietų tą dieną tarp 9:00 ir 13:00 gali trūkti, todėl tą dieną komfortiškai kelionei siūlome rinktis kitą laiką“,- patarė VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis.

Šiemet Kelių policija lapkričio 1-ąją dieną keis asmeninių automobilių eismą keliuose į Lėbartų ir Joniškės kapines. Tiesiogiai į kapines galės vykti neįgalieji su savo automobiliais arba tik viešuoju transportu. O kiti automobilininkai į kapines pateks tik per aplinkkelius. Apvažiavimo schemos skelbiamos Kelių policijos tinklalapio naujienų skirsnyje.

Maršrutai ir reisai skelbiami VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ tinklalapio (www.klaipedatransport.lt) tvarkaraščių skirsnyje. Laikinųjų maršrutų trasos pateiktos naujienų skirsnyje, taip pat Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos interneto svetainėje www.klaipeda.lt ir savivaldybės paskyroje „Facebook“ tinklapyje.

Eismo schemos:

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder