Vyks kandidatų į Seimą Danės apygardoje debatai

Vyks kandidatų į Seimą Danės apygardoje debatai

Nešališka jaunimo iniciatyva “Žinau, ką renku” kartu su asociacija „Mano miestas Klaipėda“ ir Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“ (KLAS) organizuoja Danės vienmandatės rinkimų apygardos kandidatų į Lietuvos Respublikos Seimą debatus, kurie vyks šiandien, t.y. rugsėjo 29 d., 18val., Klaipėdos universiteto Aula Magna salėje, adresu Herkaus Manto g. 84 (Studlendas). Debatuose kviečiami dalyvauti visi Danės vienmandatės rinkimų apygardos kandidatai į Seimą. Debatus moderuos žurnalistė Monika Garbačiauskaitė - Budrienė.

Anot debatų moderatorės Monikos Garbačiauskaitės - Budrienės, „svarbiausia, kad debatų metu politikai būtų priversti ne tik kalbėti apie abstrakčius dalykus, bet ir konkrečiai įvardyti, kaip ir kokiomis priemonėmis savo pažadus įgyvendins“.

„Jei norime pokyčių mūsų šalyje, nebeužtenka tik prabalsuoti už „kažką“ – svarbu domėtis politikais ir partijomis, jų išsakomomis pozicijomis ir anksčiau atliktais darbais. Tokie gyvi susitikimai su kandidatais kaip vieši debatai mažina atskirtį tarp politikų ir rinkėjų bei didina pastarųjų sąmoningumą“ - teigia “Žinau, ką renku” Klaipėdos iniciatyvinės grupės narė Kornelija Ukolovaitė.

Kandidatų debatus Klaipėdoje organizuojančios asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ prezidentė advokatė Indrė Butvilė primena, kad tai bus jau ketvirtieji priešrinkiminiai debatai per pastarąsias dvi savaites: praėjusią savaitę klaipėdiečiai turėjo galimybę išgirsti Baltijos ir Marių apygardų kandidatus, o šią savaitę jau išklausė Pajūrio kandidatus. „Dar kartą įsitikinau, kad debatai yra labai reikalingi. Mūsų miesto gyventojams trūksta žinių apie kandidatus. Nors miestas pilnas patrauklių besišypsančių kandidatų nuotraukų, o per radiją ir televiziją matome ir girdime profesionalų sukurtus reklaminius partijų ir kandidatų klipus, tik per debatus rinkėjas gali pamatyti tikrąjį kandidato veidą, jį išgirsti, palyginti su kitais ir įvertinti, kuris iš kandidatų bus vertas jo balso,“ teigia asociacijos prezidentė. Asociacijos politikos grupės vadovas Elijus Vainauskas priduria, „sprendimas, kam patikėsime mūsų valstybės valdymą per artimiausius ketverius metus, yra per daug atsakingas, kad jį būtų galima priimti asmeniškai neišklausius kandidatų, remiantis stereotipais ar paskalomis. Mūsų organizuojamuose debatuose kandidatai yra priversti atsakyti net į pačius nepatogiausius klausimus. Tada rinkėjas ir gali pamatyti, kas yra kas. Su tuo tikslu ir rengiame debatus, tai darome, nes mums rūpi mūsų miestas ir mūsų šalis“.

Danės apygardos kandidatų debatai vyks rugsėjo 29 d. 18 val. Klaipėdos universiteto Aula Magna salėjė, adresu Herkaus Manto g. 84

Debatų žiūrovai gaus specialias rinkėjams akcijos “Balsuok atsakingai” parengtas atmintines, kuriose ras patarimų kaip formuluoti klausimus kandidatams. Debatai bus transliuojami gyvai per asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ facebook paskyrą.

Apie organizatorius:

Iniciatyva “Žinau, ką renku”, tai jau trečius metus veikianti nešališka jaunimo politikos stebėsenos platforma, kuri organizuoja debatus ir susitikimus su politikais, bei siūlo galimybę rinkėjams ir politikams bendrauti virtualiai platformoje www.zinaukarenku.lt. Šiais metais Iniciatyva “Žinau, ką renku” prisijungė prie nacionalinės kampanijos “Balsuok atsakingai”, kuria siekiama suorganizuoti debatus visose Lietuvos vienmandatėse apygardose ir paskatinti sąmoningą rinkėjų pasirinkimą.

Asocacija „Mano miestas Klaipėda“ – tai nuo 2009 metų veikianti nevyriausybinė organizacija, kuri telkia klaipėdiečius geriems darbams ir skatina klaipėdiečių aktyvumą. Pilietiškumo skatinimo tikslu asociacija prieš kiekvienus rinkimus Klaipėdoje organizuoja viešus debatus kandidatams į valstybinę, vietos savivaldos ar Europos Sąjungos valdžią.

Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“ (KLAS) yra didelę dalį jaunimo organizacijų Klaipėdoje vienijanti asociacija, kurios veiklos taikinyje jaunimas ir su jaunimo reikalais bei jų integracija visuomenėje susiję klausimai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder