Vitės pagrindinė mokykla - tarptautinių projektų sūkury

Vitės pagrindinė mokykla - tarptautinių projektų sūkury

Šią vasarą Klaipėdos Vitės pagrindinės mokyklos bendruomenė gyvena pasiruošimo nuotaikomis - rugsėjo 20-27 dienomis uostamiestyje vyks projekto "Here We Come!" partnerių susitikimas.

Mokykla į tarptautinių projektų sūkurį buvo panirusi visus šiuos metus - jos bendruomenė dalyvauja net dviejuose "Erasmus+" KA2 projektuose.

Vienas iš projektų - "Here We Come!", kurio prioritetinės veiklos sritys yra inovatyvus anglų kalbos mokymas, anglų kalbos, kaip pagrindinės bendravimo priemonės skirtingų tautų ir socialinių sluoksnių vaikams, patrauklumo skatinimas, nuolatinis pedagogų dalijimasis gerąja patirtimi. Mokyklos partneriai šiame projekte yra iš Vengrijos, Turkijos, Ispanijos, Graikijos ir Jungtinės Karalystės.

Per pirmuosius projekto metus Vitės pagrindinės mokyklos mokytojai patirties sėmėsi Vengrijos, Ispanijos ir Graikijos mokyklose. Didžiulio dėmesio sulaukė projekto dalyvių vedamos pamokos vietos mokiniams - Ispanijos mokiniai mokėsi vengrų, Graikijos - ispanų kalbos.

Antrojo projekto "We, the Kids of the EU, believe..." prioritetinės veiklos sritys yra bendrojo raštingumo lygio kėlimas, integruotas mokymas, bendros mokinių veiklos, skirtos vaiko teisėms pažinti, kovai su diskriminacija ir priekabėmis.

Pirmasis projekto partnerių iš Kroatijos, Slovėnijos, Italijos, Graikijos, Turkijos ir Lietuvos susitikimas įvyko Graikijoje, Aleksandropolyje. Šio susitikimo metu numatytos pirmųjų metų projekto veiklos, pasidalinta užduotimis.

Itin kruopščiai ir atsakingai mokiniai ir mokytojos ruošėsi susitikimui, kuris vyko Slovėnijos sostinėje Liublianoje. Projekto dalyviai ne tik dalyvavo pamokose, savo kūrybinius gebėjimus išbandė keramikos ar tapybos ant sienų užsiėmimuose, bet ir pasirodė debatuose "Imigrantų vaikų integracija mūsų mokyklose".

Klaipėdiečiai mokiniai džiaugėsi galimybe pasitikrinti ir patobulinti savo anglų kalbos žinias, užmezgė draugiškus santykius su bendraamžiais iš įvairių pasaulio šalių, juos šiltai ir nuoširdžiai priėmusiomis šeimomis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder