Vingio pasažo projektas vėluoja

Vingio pasažo projektas vėluoja

Pagal optimistinį scenarijų šiais metais jau galėjo prasidėti Vingio pasažo ir šalia esančio skvero rekonstrukcija. Tačiau realybėje vis dar laukiama nebaigto techninio projekto. Savivaldybės teigimu, jį užbaigti rangovai vėluoja daugiau nei metus.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė, kad buvo įstrigusi techninio projekto ekspertizė.

"Ekspertai prie projekto prikibo ir rangovas taiso klaidas. Mums tai nepatinka, bet vyksta toks procesas. Mums pažadėjo, kad projektą užbaigs ir mums perduos dar šiais metais. Departamentas bandys kitiems metams įtraukti į strateginės veiklos planus. Žiūrėsime, kaip pinigai dėliojasi, ar viskam užtenka", - kalbėjo L. Dūda.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė sakė, kad kaip tik šią savaitę kalbėjosi su rangovais, kurie teigė, kad pagaliau padarytas visas projektas, pataisytas pagal ekspertų pastabas ir iš naujo teikiamas ekspertizei.

"Kai turėsime galutines ekspertų išvadas, projektą turės įkelti į "Infostatybą". Jeigu viskas gerai, apie mėnesį truks suderinimas ir tada galėtume planuoti pirkimo proceūras. Esame įklimpę su šitais rangovais labai smarkiai, vėluojame nerealiai", - kalbėjo I. Šakalienė.

Pasak jos, įmonė UAB "Projektai ir Co" techninį projektą turėjo paruošti ilgiausiai per pusmetį, tačiau susidarė situacija, kad projektas vėluoja apie metus ir 4 mėnesius.

Pašnekovės teigimu, rangovai pakeitė projektuotojus ir reikalai pajudėjo.

"Jie jaučiasi nelabai patogiai, nes turi nemažai projektų ir yra laimėję kitų konkursų. Jeigu jie nuo pradžių būtų dirbę taip, kaip dirba dabar, turbūt mes tą projektą būtume seniai turėję, bet buvo daug netikslumų, daug klaidų. Bijau vėl kažko tikėtis - reikia sulaukti ekspertų išvadų", - sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėja.

Techninio projekto parengimo sutarties vertė - apie 17 tūkst. eurų. Už kiekvieną pradelstą dieną skaičiuojama po 0,02 proc. nuo sutarties vertės.

"Skaičiuojame delspinigius, gal kokia nedidelė suma jiems ir liks", - svarstė I. Šakalienė.

Projekte numatyta atlikti Vingio mikrorajono aikštės, esančios tarp Vingio ir I. Simonaitytės g., ir jos prieigų paprastojo remonto darbus. Planuojama įrengti vaikų žaidimo aikštelių, suoliukų, šiukšliadėžių, apšvietimą, pakeisti dangą, sutvarkyti laiptus, įrengti dviračių taką. Turėtų būti įrengtos ir vaizdo stebėjimo kameros saugumui užtikrinti.

Taip pat ruošiamasi sutvarkyti prekybos pasažą, kur būtų įrengtas apšvietimas, prekybos vietos, skaidrus stogas, dengiantis lauko prekyvietę.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder