„Vilties bėgimas“: Bėgo ir su kostiumu, ir su vežimėliu

„Vilties bėgimas“: Bėgo ir su kostiumu, ir su vežimėliu

Sekmadienį Klaipėdoje miestiečiai ir uostamiesčio svečiai liejo prakaitą jau 11-ajame „Vilties bėgime“. Atgimimo aikštėje anksčiausiai (9 val.) bėgti pradėjo maratono (42 195 m) ir pusmaratonio (21 098 m) dalyviai. Vienas jų bėgo apsirengęs kostiumu, kitas – stumdamas vaiką vežimėlyje.

Pasak renginio iniciatoriaus brolio Benedikto Jurčio, vien bėgimo išvakarėse buvo užsiregistravę apie 3 tūkst. žmonių. Šių metų naujovė – bėgimas komandomis, kurias sudaro 20-100 žmonių. „Vilties bėgime“ užsiregistravo daugiau nei 200 įmonių.

„Nuotaikos pačios geriausios. Aš pats esu Klaipėdoje gimęs ir augęs. Neturiu jokių iliuzijų, kad ateis diena, kai Atgimimo aikštė pasikeis ir pavirs į vilties šauklį. Tačiau mane labiausiai džiugina, kad šiais metais atsiliepė labai daug įmonių. Kvietėmeburti komandas. Šiais metais taip pat ėjome į mokyklas ir kvietėme dalyvauti moksleivius. Būtent jie ir yra pagrindiniai renginio dalyviai. Šiais metais bus apdovanotos klasės, kurios užregistruos daugiausiai dalyvių“, – prieš bėgimo pradžią mintimis su „Vakarų ekspresu“ dalijosi brolis Benediktas.

Kaip ir kasmet „Vilties bėgimas“ solidarizuojasi su sergančiais onkologinėmis ligomis, taip skatinant sveiką gyvenimo būdą.

Kai kuriems renginio dalyviams „Vilties bėgimas“ buvo pirmasis. Klaipėdietė Elena, kuri į bėgimą atvyko viena, pasirinko pusmaratonio distanciją. Nors nubėgti daugiau nei 21 km nėra lengva užduotis, moteris tam ruošėsi.

„Šalia namai. Aplinka gera. Trasa žinoma. Bėgimui pradėjau ruoštis savarankiškai, vis prasibėgdavau“, – sakė ji.

Sekmadienį „Vilties bėgimas“ vyks iki pat vakaro. Po maratono ir pusmaratonio dalyvių jėgas išbandys vaikai, šeimos, senjorai, neįgalieji. Beje, dalyviai turėjo galimybę bėgti su savo keturkojais augintiniais. Praėjusiais metais su šunimis bėgo apie šimtą dalyvių, šįmet skaičius gali padidėti kone keturis kartus.

„Vilties bėgimas“ 2018

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder