Viltį lietuviai veža motociklais

Viltį lietuviai veža motociklais

Šį savaitgalį, liepos 6-7 dienomis, jau dešimtą kartą vyks "1000 Vilties kilometrų" žygis. 130 dalyvių, net 105 motociklai važiuos vingiuotais Lietuvos keliais maršrutu Klaipėda-Vilnius-Klaipėda.

"Stengiamės parinkti įdomesnius, gražesnius kelius, kad jie nebūtų lygūs ir nuobodūs. Patikriname tą maršrutą ir stengiamės, kad susidarytų ratas", - apie maršrutą pasakojo renginio organizatorė Asta Mačiulaitienė.

Žygio organizatorė patikino, kad kelionė suburia labai daug bendraminčių, kurie sustojimų metu bendrauja su žmonėmis, dalija skrajutes, renka paramą ir pasakoja apie Klaipėdoje esantį Šv. Pranciškaus onkologijos centrą ir jo teikiamą pagalbą ne tik sergantiems, bet ir sergančiųjų artimiesiems.

A. Mačiulaitienė neslėpė, kad žygis, nors ir motociklu, nėra lengvas: "Kelionė yra sunki, reikalaujanti tiek fizinės, tiek psichologinės ištvermės."

Dalyvių ir organizatorių tikslas - nešti vilties žinią, vienytis ir skleisti informaciją apie Šv. Pranciškaus onkologijos centro dvasinę ir socialinę pagalbą Klaipėdoje.

"Žmonės gali bendrauti, pasidalyti savo rūpesčiu su kitais. Tai yra viltis ir galimybė sergantiesiems. Ši liga nėra taškas ir visko pabaiga. Žmogus turi išmokti gyventi kitaip", - apie centre esančią pagalbą pasakojo A. Mačiulaitienė.

Šiais metais Vilniaus Bernardinų bažnyčioje renginio dalyviai susitiks su kunigu Ričardu Doveika.

 

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder