"Viktoriją" ruošia žiemai

"Viktoriją" ruošia žiemai

Pačiame uostamiesčio centre stovintį neveikiantį viešbutį "Viktorija" nuspręsta laikinai užkonservuoti. Kada bus atnaujinti net 1995 m. pradėti bei dėl daugybės priežasčių vis stabdyti viešbučio rekonstrukcijos darbai - dar neaišku.

Naujas viltis, kad seniausias Klaipėdos viešbutis "Viktorija" galų gale bus baigtas rekonstruoti bei vėl miesto svečiams atvers duris, įžiebė šiemet įvykęs viešbutį valdančios bendrovės "Klaipėdos Viktorija" pagrindinių akcininkų pasikeitimas. Kovą bendrovės kontrolinį akcijų paketą iš įmonės "Seego" įsigijo "Kamineros grupė", valdoma verslininko Arūno Tumos ir jo šeimos narių.

Tačiau "Klaipėdos Viktorijos" vadovė Daiva Paulauskienė atsakyti, kada bus atnaujinti viešbučio rekonstrukcijos darbai, kol kas dar negali. Jos teigimu, pirmiausia reikia sulaukti į teismus persikėlusio ginčo tarp bendrovės ir Ūkio, Finansų ministerijų bei Lietuvos verslo paramos agentūros pabaigos.

Žinia, dar 2010-aisiais Ūkio ministerija "Viktorijos" rekonstrukcijai iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų buvo skyrusi beveik 6,3 mln. litų. Tačiau kiek daugiau nei prieš metus, nustačius, kad buvusių savininkų valdoma "Klaipėdos Viktorija" esą nesilaiko finansavimo sutarties nuostatų, nuspręsta šią sutartį nutraukti bei bendrovei paramos lėšų neišmokėti. Minėtą ginčą nagrinėjantis Vilniaus administracinis teismas savo nutartį planuoja paskelbti jau artimiausiu metu.

"Jei teismo sprendimas mūsų atžvilgiu bus neigiamas, struktūrinių fondų paramos bandysime prašyti dar kartą. Atsakymo, ar finansavimą gautume, realu, kad sulauktumėme tik kitų metų pabaigoje. Tik tada ir paaiškėtų, kada viešbučio rekonstrukcija būtų atnaujinta", - sakė D. Paulauskienė.

Ji pažymėjo, kad artėjant žiemai nuspręsta viešbučio pastatą laikinai užkonservuoti - dėl to į pastatą jau tiesiami požeminiai komunikacijų tinklai, numatyta įdėti ir trūkstamus langus.

Kiek daugiau nei penktadalį "Klaipėdos Viktorijos" akcijų dar valdo ir uostamiesčio Savivaldybė. Rugsėjį vykusio aukciono metu miestui savo akcijas pavyko parduoti už beveik 900 tūkst. litų. Tiesa, kas jas įsigijo, Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė neatskleidė, nes, jos teigimu, dėl ilgų biurokratinių procedūrų dar nėra pasirašyta akcijų pirkimo-pardavimo sutartis.

"Sutartį tikimės pasirašyti iki metų pabaigos", - pridūrė G. Paulikienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder