Vietoje renovacijos - nerealūs statybininkų pažadai

Vietoje renovacijos - nerealūs statybininkų pažadai

Dėl nepamatuotų statybininkų skaičiavimų ant plauko pakibo Klaipėdos Vydūno gimnazijos renovacija.

Savivaldybės skelbiamuose konkursuose dalyvaujančių rangovų noras žūtbūt gauti užsakymą neretai baigiasi kaip tam šuniui ant šieno, kuris nei pats ėda, nei kitam duoda.

Jau praėjo daugiau nei metai, kai Vydūno gimnazijos bendruomenė bergždžiai laukia, kol prasidės žadėtieji mokyklos renovacijos darbai. Numatyta apšiltinti gimnazijos pastato sienas bei stogą, taip pat renovuoti šildymo sistemą. Tam nuspręsta panaudoti Europos Sąjungos (ES) fondų lėšas, o jas būtina panaudoti iki šių metų rugsėjo 1 d.

"Neslėpsiu - mums labai neramu. Vasara ant nosies, o darbai neprasideda. Būtų labai liūdna, jei pinigai nuplauktų ir mes liktume neapšiltintame pastate", - sakė Vydūno gimnazijos direktorius Arvydas Girdzijauskas.

Tačiau, pasak jo, viskas valdininkų rankose, nes jie koordinuoja visus su šia renovacija susijusius procesus.

Savivaldybės administracijos Projektų skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės teigimu, dėl visko kalti nepamatuoti rangovų pažadai. Esą mažiausią kainą pasiūlęs ir dėl to konkursą laimėjęs rangovas, vėliau supratęs, kad už tokią sumą nieko negali padaryti, paprasčiausiai iš žaidimo pasitraukė.

"Konkurso metu jie sugebėjo pagrįsti, kad už jų siūlomą sumą galima atlikti pastato renovaciją, tačiau kai reikėjo parengti techninį projektą, pradėjo kitaip kalbėti. Paprasčiau tariant - labai norėjo laimėti konkursą ir iki galo neįvertino situacijos bei esamų kainų", - pasakojo E. Jurkevičienė.

Iš pradžių šie rangovai dar tikėjosi, kad Savivaldybė galės iš jų pirkti papildomus darbus. Ilgai buvo susirašinėjama ir su Ūkio ministerija, ir su ES projektų administravimo agentūra, kol galiausiai paaiškėjo, kad jokie papildomų darbų pirkimai negalimi, todėl nuspręsta skelbti naują konkursą.

"Akivaizdu, kad rengti konkursus neturint techninio projekto nėra gerai. Dabar jau konkursą paskelbėme turėdami techninį projektą, kurį įsigijom iš ankstesnio konkurso laimėtojo, todėl šį kartą galėsime realiau įvertinti, ar konkurso dalyvių siūloma kaina nėra iš piršto laužta", - sakė E. Jurkevičienė.

Pasak jos, konkurse dalyvaujančių potencialių rangovų vokai su pasiūlymais bus atplėšti gegužės 18 d. Tad esą dar yra vilties, kad ES pinigai nenuplauks.

"Kai bus aiškus rangovas, liks tik pirkti medžiagas ir pradėti darbus. Dar yra galimybė pinigų panaudojimo terminą pratęsti iki spalio 1-osios. Tikėkimės, kad viskas pavyks", - sakė Savivaldybės atstovė.

Iš viso šiai renovacijai numatyta išleisti 586 tūkst. eurų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder