Vietoj šunų rado girtaujančius miestiečius

Vietoj šunų rado girtaujančius miestiečius

Antradienį dalyje miesto Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio specialistai vykdė patikrinimą stebėdami, ar šunų savininkai laikosi taisyklių, vedžiodami šunis su pavadėliais ir antsnukiais, ar surenka augintinių paliktas "dovanėles". Rezultatai nustebino - nedrausmingus šunų savininkus viešosiose erdvėse pakeitė alkoholio mėgėjai.

Po darbo valandų kartu su Aplinkos apsaugos agentūros specialistais ir policijos pareigūnais Savivaldybės specialistai vykdė kontrolinį patikrinimą siekdami nustatyti, ar yra laikomasi Gyvūnų laikymo Klaipėdos miesto savivaldybės teritorijos gyvenamojoje vietovėje taisyklių ir Miesto tvarkymo ir švaros taisyklių, bei sudrausminti to nedarančius.

Patikrinimui centrinėje miesto dalyje vadovavęs Savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys "Vakarų ekspresui" sakė, kad buvo gauta nemažai skundų dėl aplinką teršiančių šunų, kurių savininkai nesurenka ekskrementų, dėl agresyvių, ant praeivių puolančių keturkojų.

"Pastebėjome, kad daugiausia pažeidimų - dėl šunų vedžiojimo be pavadėlių, vedžiojimo mokyklų stadionuose. Kartu vykdėme ir neatvirą stebėjimą, ar šunų savininkai surenka ekskrementus, taip galėjome pamatyti realią situaciją, - pasakojo V. Valys.

- Tikrindami, kaip laikomasi Gyvūnų laikymo taisyklių reikalavimų, susidūrėme su kita problema - viešosiose erdvėse, daugiabučių kiemuose sušilus orams prasidėjo alkoholio vartojimas.

Mokyklos gatvėje teko net įsikišti į konfliktus, kviesti papildomas policijos pajėgas. Nors buvome gavę skundų dėl šunų, kurie loja, puola ant žmonių, viename kieme radome girtaujančių žmonių kompaniją, kuri prie suolo buvo pririšusi šunį. Šuo sėdėjo ramiai, bet teko malšinti kylančias žmonių muštynes", - kalbėjo V. Valys.

Pasak pokalbininko, padėtis su gyvūnais mieste kol kas neatrodo bloga, patikrinimo metu surašyti tik du administracinės teisės pažeidimo protokolai.

Specialistui priminus, kad dalis miestiečių pasigenda specialiai šunų ekskrementams rinkti skirtų šiukšliadėžių, jis atsakė, kad žmonės gali naudotis specialiomis šiukšliadėžėmis, įrengtomis miesto šunų vedžiojimo aikštelėse arba paprasčiausiai mesti maišelius į buitinių atliekų šiukšliadėžes ir konteinerius, mat yra gautas Aplinkos ministerijos išaiškinimas, kad tai leidžiama, svarbiausia, kad ekskrementai apskritai būtų surenkami.

Už gyvūnų laikymo taisyklių nesilaikymą gresia bauda iki 57 eurų, tačiau jei aplinkosaugininkai nustatytų, kad pažeidimas padarė žalą gamtai, tuomet gali tekti sumokėti iki 144 eurų.

Savivaldybės specialistai kartu su aplinkosaugininkais ir policijos pareigūnais yra numatę patikrinimų grafiką visame mieste, šiemet kol kas nubaustų nėra.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder