Viešasis transportas: pakėlė kainas, bet veš ir nemokamai

Viešasis transportas: pakėlė kainas, bet veš ir nemokamai

Nuo sausio 1 dienos brangs dalis Klaipėdos viešojo transporto bilietų. Taip nusprendė Klaipėdos miesto taryba, įvertinusi, kad kito būdo išvengti skylės kitų metų VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) biudžete.

"Vakarų eksprese" jau buvo skelbta, kad, įvertinus kitų metų planuojamą KKT biudžetą, paaiškėjo, jog jeigu liks dabartinės bilietų kainos, kitąmet neužteks iš jų surenkamų pinigų sistemai aptarnauti ir atsivers apie 700 tūkst. eurų skylė.

Pasak laikinojo KKT vadovo Andriaus Samuilovo, prie to prisidėjo infliacija ir nuolat auganti kuro kaina.

A. Samuilovas Tarybos nariams aiškino, kad buvo vertinamos visos bilietų rūšys ir jei nebūtų didinama 6 mėnesių terminuotų bilietų kaina, biudžete būtų apie 15-20 tūkst. eurų trūkumas, o jei nebūtų keičiama mėnesinių bilietų kaina, trūktų dar 150 tūkst. eurų.

"Tokiu atveju rizikuojame nesubalansuoti mūsų pajamų ir sąnaudų", - teigė A. Samuilovas.

Politikų nuomonės išsiskyrė - vieni argumentavo, kad visuomenei aktualesnis tampa ekologijos klausimas, o ji, kaip ir patogumas, kainuoja. Kitiems pasirodė, kad pradedama griauti viena iš pamatinių viešojo transporto vertybių (kelionės trukmė, patogumas ir kaina).

Vis dėlto Tarybos dauguma siūlymui pritarė ir nuo Naujųjų dauguma kelionių kainuos brangiau. Nesikeis metinių, 9 mėnesių terminuotų bilietų ir vadinamojo pradinuko bilieto kaina.

Nemokamai - per šventes

Tačiau viena ranka pakėlę bilietų kainas, kita politikai nusprendė tam tikromis dienomis leisti visiems keleiviams važiuoti miesto autobusais nemokamai.

Taigi, kitais metais visi klaipėdiečiai galės nemokamai važiuoti Lietuvos valstybės atkūrimo dienos ir Klaipėdos šviesų festivalio metu (vasario 14-16 d.), per Jūros šventę (liepos 24-26 d.) ir Dieną be automobilio (rugsėjo 22 d.).

Taip pat nemokamas viešasis transportas kitais metais bus trijų didžiųjų renginių - Lietuvos vakarų krašto dainų šventės, festivalio "Europiada" ir pasaulio salės futbolo čempionato - dalyviams.

Skaičiuojama, kad Savivaldybė už šias dienas KKT nuostoliams kompensuoti skirs iki 201 tūkst. eurų.

Dar viena gera žinia uostamiesčio keleiviams - iki 2020 metų rudens tikimasi įdiegti sistemą, kuri leis autobusuose ir maršrutiniuose taksi atsiskaityti banko kortele. Tačiau ši galimybė bus tik perkantiems bilietą be nuolaidos.

INFORMACIJA

Nuo sausio 1 d. galios tokios miesto viešojo transporto bilietų kainos (nurodyta kaina be nuolaidos):
Vienkartinis popierinis bilietas - 1 Eur, vienkartinis naktinis bilietas - 1,5 Eur
Vienkartinis elektroninis bilietas - 0,64 Eur
Mėnesinis vardinis bilietas - 28 Eur, darbo dienų - 23 Eur
Mėnesinis nevardinis bilietas - 30 Eur, darbo dienų - 25 Eur
30 parų bilietas - 28 Eur
6 mėn. vardinis bilietas - 150 Eur, darbo dienų - 118 Eur
Trumpo galiojimo bilietai: 1 dienos vardinis - 2,56 Eur, nevardinis - 3 Eur; 3 dienų vardinis - 6 Eur, nevardinis - 7 Eur; 7 dienų vardinis - 11 Eur, nevardinis - 12 Eur
Vienkartinis popierinis maršrutinio taksi bilietas nuo 6 iki 23 val. - 1,2 Eur, vienkartinis elektroninis - 1,1 Eur
Maršrutinio taksi mėnesinis bilietas, galiojantis ir miesto autobusuose - 52 Eur, darbo dienų - 37 Eur

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder