Viešąją pirtį siūloma privatizuoti

Viešąją pirtį siūloma privatizuoti

Uostamiesčio senjorų mėgstamą miesto viešąją pirtį Trilapio gatvėje ketinama privatizuoti. Tokio sprendimo griebtasi, mat mažėja įmonės lankytojų skaičius, sykiu ir pajamos, o norint toliau teikti kokybiškas paslaugas reikalingos didžiulės investicijos.

Sprendimą dėl siūlymo privatizuoti viešąjį pirtį valdančią UAB "Vildmina" priėmė Savivaldybės Privatizavimo komisija. Jos pirmininkas Vygantas Vareikis paaiškino, jog tam yra kelios priežastys.

"Pirmiausia - mažėja lankytojų. Pastatas yra daugiau nei 40 metų neremontuotas. Vamzdynai irgi seniai nematę remonto. Katilas keistas prieš 10 metų. Galiausiai visoje Lietuvoje viešųjų pirčių paslaugų teikimu užsiima tik 10 savivaldybių. Iš didžiųjų miestų tik Klaipėdoje yra likusi tokia miesto išlaikoma pirtis", - paaiškino V. Vareikis.

Jis pažymėjo, jog galutinį sprendimą dėl privatizavimo turės priimti miesto Taryba. Jei būtų nuspręsta jos atsisakyti, pardavimas vyktų viešojo aukciono būdu. V. Vareikis neatmeta, jog aukciono sąlygose būtų galima nurodyti įpareigojimą naujajam savininkui kurį laiką teikti pirties paslaugas.

UAB "Vildmina" direktorius Vytautas Eitmanavičius nesiėmė vertinti, ką toks politikų sprendimas galėtų atnešti, tačiau pripažįsta, jog siūlymas privatizuoti atsirado dėl besitraukiančios bendrovės veiklos.

"Kiek Klaipėdoje gyventojų buvo prieš 5-6 metus, kiek dabar liko... Kas į užsienį išvažiavo, kas mirė, kas į "Impulsą" patraukė. Pas mus pirtyje daugiausia renkasi pagyvenę žmonės, o ir tų pačių mažėja. Anksčiau ir jaunimo daugiau ateidavo", - sakė vadovas ir pridūrė, jog su lankytojais apie pokyčius pirtyje nešnekėjo ir jų nuomonės nežino.

Beje, "Vildmina" veikia gan efektyviai - nors lankytojų mažėja, per 2015 metus įmonė uždirbo 8,4 tūkst. eurų, iš kurių 5 tūkst. eurų dividendų pervedė Savivaldybei.

Visgi apie mažėjantį viešosios pirties poreikį šneka skaičiai - skaičiuojama, jog per pastaruosius penkerius metus lankytojų sumažėjo 23 proc. Tikėtina, jog tokia tendencija liks ir ateityje. Maža to, iš 2015 metais 32,2 tūkst. pirties paslaugomis pasinaudojusių žmonių daugiau nei pusė buvo pensininkai ir neįgalieji.

"Mažėja socialiai remtinų žmonių skaičius, visuomenė sensta ir pensinio amžiaus gyventojų daugėja, mažėja gyventojų skaičius. Be to, auga konkurencija, atsirado daug privačių pirčių su aukštesne paslaugų kokybe ir panašiomis kainomis, o ir gyventojų gyvenimo kokybė gerėja. Pirtis fiziškai ir moraliai nusidėvėjusi, reikalingos didelės investicijos", - rašoma viename iš Savivaldybės raštų.

INFORMACIJA

UAB "Vildmina" yra ribotos civilinės atsakomybės juridinis asmuo, kurio akcijos priklauso Klaipėdos miesto savivaldybei. 2016 m. sausio 1 d. bendrovės įstatinis kapitalas buvo 145 409 Eur.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder