Videofilmas "Klaipėdiečiai" paskatins diskusiją

Videofilmas "Klaipėdiečiai" paskatins diskusiją

Šiandien 17 val. Socialinių mokslų kolegijoje, 403 auditorijoje, vyks videofilmo "Klaipėdiečiai" peržiūra ir diskusija, kurioje kviečiami dalyvauti visi norintieji.

Naujas videofilmas pateiks netikėtų minčių ir svarstymų apie miestą, kuriame gyvename, ir miestą, kuriame norėtume gyventi. "Klaipėdiečiai" paskatins diskusiją apie klaipėdiečio identitetą.

Kolegijos Komunikacijos ir kūrybos katedros vedėja Giedrė Vaičekauskienė tvirtino, jog kolegija yra laimėjusi vieną iš Klaipėdos - Lietuvos kultūros sostinės projektų.

"Gegužės mėnesį per Gatvės muzikos dieną mieste surengėme karališką eiseną. Šį vakarą yra baigiamasis mūsų projekto akcentas - videofilmo "Klaipėdiečiai" peržiūra ir diskusija. Mes, klaipėdiečiai, dažnai diskutuojame įvairiomis temomis, bet tai darome siauruose rateliuose. Į šio vakaro diskusiją kviečiami ateiti visi: nuo moksleivio iki pensinio amžiaus klaipėdiečių", - sakė G. Vaičekauskienė ir sykiu stebėjosi, kad kartais apie Klaipėdą pasigirsta ironiškų užuomenų - "Klaipėda - kaimas", "Klaipėda - provincija".

"Klaipėda - nuostabus miestas. Tik mes patys, klaipėdiečiai, esame apkiautę, nemokame pranešti gerų žinių apie savo miestą, - garsiai svarsto G. Vaičekauskienė. - Mes nebekreipiame dėmesio, kas ką apie mus kalba. Jeigu kokie kauniečiai ar vilniečiai būtų taip vadinami, jie netylėtų, o sukeltų didelį triukšmą."

"Tarkime, Vilniuje, yra daug parodomojo socialinio teatro, čia, Klaipėdoje, žmonės yra paprastesni, nuoširdesni, "nepasikėlę", nes savo dydį nuolat gali pasimatuoti su jūra", - videofilme kalbėjo ir dramaturgas, rašytojas Gintaras Grajauskas. Anot pašnekovo, Klaipėda yra komfortiškas, skandinaviško tipo miestas, kuriame, eidamas senamiesčiu, gali sutikti visus tau reikalingus žmones.

Filme savo mintimis apie Klaipėdą ir klaipėdiečius taip pat dalinsis istorikas Jonas Genys, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, kapitonas Henrikas Žalandauskas, režisierius Valentinas Masalskis ir kiti žinomi klaipėdiečiai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder