Verslininkai nepritaria automobilių statymo tvarkos pakeitimams

Verslininkai nepritaria automobilių statymo tvarkos pakeitimams

Parengus galutinius pasiūlymus, kaip turėtų keistis mokamo automobilių stovėjimo tvarka, kaip bus plečiamos parkavimo zonos ir ilginamas rinkliavos laikas, Klaipėdos verslo atstovai su numatomais pakeitimais nesutinka ir teikia savo siūlymus.

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius Viktoras Krolis praėjusį penktadienį pateikė raštą Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriui Gintarui Neniškiui, kuriame išdėstyta, jog rūmų nariai nesutinka su numatomais automobilių stovėjimo tvarkos pakeitimais.

"Rūmų narių apklausoje, surengtoje per 1 dieną, dalyvavo 38 įmonės. 97 proc. jų nepritaria rinkliavos didinimui dvigubai, verslo leidimus branginant daugiau kaip 100 proc. Tarp verslo argumentų: tokiam didinimui pandeminiu verslo veiklos draudimo ar ribojimo laikotarpiu nėra ekonominės logikos, žinant, kad gyventojų pajamų didėjimui ir verslo atsigavimui prireiks laiko.

Rinkliavos didinimo argumentai nepagrindžia tokio didinimo tikslų arba jie prieštarauja vieni kitiems, apmokestintų teritorijų mieste plėtimui ir branginimui nenumatant jokių pigesnių alternatyvų", - rašte dėstė V. Krolis.

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariai taip pat pateikė ir savo siūlymus, kaip galėtų atrodyti automobilių stovėjimo rinkliavos pakeitimai. Jų manymu, raudonojoje zonoje automobilių stovėjimas galėtų didėti iki 1,5 Eur/val., leidimai verslui statyti automobilius galėtų brangti ne dvigubai, o 50 proc.

Taip pat siūloma miesto centre palikti mėlynųjų zonų (automobilių stovėjimo aikštelę prie piliavietės), o pietų metu (nuo 12 iki 13 val.) miesto centre leisti automobilius statyti nemokamai. Galutinį sprendimą dėl automobilių stovėjimo tvarkos pokyčių priims Klaipėdos miesto taryba.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder