Verslininkai atėmė stogą

Verslininkai atėmė stogą

Klaipėdoje puikiai žinomi verslininkai Mindaugas Žilys ir Tadas Petravičius, prieš ketverius metus aukcione įsigiję Savivaldybei priklausiusį nekilnojamąjį turtą miesto centre, tikėjosi pelningos investicijos, tačiau susipyko, įklimpo į skolas ir ieško teisybės teismuose. Drauge su namu "nupirkti" gyventojai investuotojų dėka liko be stogo, yra priversti mokėti už griuveną ir dėl to esą "patys kalti".

Trijų aukštų gyvenamasis namas miesto centre, Liepų g. 36A, pastatytas buvo 1975 metais. Pirmieji du jo aukštai iki 2008-ųjų nuosavybės teise priklausė Savivaldybei, kuri nuomojo savo nekilnojamąjį turtą kaip socialinį būstą, o trečiajame aukšte įsikūrę gyventojai savo butus privatizavo.

2008-aisiais Savivaldybės administracija socialinio būsto gyventojus iškeldino į kitas rezervinio fondo gyvenamąsias patalpas ir išbraukė šį pastatą iš Savivaldybės socialinio būsto rezervinio fondo. Pasak namo gyventojų, pirmajam bei antrajam namo aukštui tuomet buvo nustatyta avarinė būklė, o trečiajam aukštui - ne.

"Taip ir likome kaboti avarinės būklės name neva neavariniuose butuose. Niekas nesuteikė galimybės mums išsikelti", - priešistorę atskleidė Liepų g. 36A namo gyventojai.

Netrukus miesto Savivaldybė sėkmingai atsikratė avarinės būklės nekilnojamojo turto. 2011 m. liepos 1 d. pirmieji du Liepų g. 36A namo aukštai buvo parduoti viešame aukcione už didžiausią tuo metu pasiūlytą kainą - 740 tūkst. litų.

Patrauklų investuotojams nekilnojamąjį turtą miesto centre įsigijo prieš keturias dienas - birželio 27 d. - įsteigta įmonė UAB "Memel City Projects". Įmonės steigėjai - tų pačių metų vasarį Savivaldybės tarybos nariu pagal Darbo partijos sąrašą išrinktas politikas Mindaugas Žilys ir Gabija Petravičiūtė. Įmonės direktoriumi akcininkai paskyrė T. Petravičių (G. Petravičiūtės tėvą).

"Mūsų niekas neklausė, pardavė namą kartu su mumis", - sandėrį komentavo gyventojai.

Trečiame aukšte šiuo metu yra penki butai: keturi priklauso fiziniams asmenims, vienas logistikos verslu užsiimančiai UAB "Kustodas".

Naujieji didžiosios dalies pastato savininkai "Memel City Projects" užsimojo namą renovuoti, įrengti jame prabangius butus ir juos parduoti. Gyventojai prisipažino, jog tuomet džiaugėsi, kad atsirado investuotojai, kurių dėka pakils ir jų nuosavybės kaina.

Graži vizija

Investuotojų viziją iki šiol galima aptikti nekilnojamojo turto agentūrų puslapiuose. Juose skelbiama, kad 2013-ųjų rugsėjį Liepų gatvėje iškils trijų aukštų 22 butų modernus vokiško stiliaus namas. Teigiama, kad namas bus mūrinis su visiška namo fasado ir laiptinių apdaila. Išorinės namo sienos apšiltintos 15 cm vatos sluoksniu. Laukųjų sienų apdaila bus fibrocementinės plokštelės, ventiliuojamas fasadas. Butai neva bus dalinai įrengti: bus autonominis šildymas, reguliuojami radiatoriai, plastikiniai vamzdžiai, nauja kanalizacija, nauja elektros instaliacija, langai su stiklo paketais (penkių kamerų), signalizacija, šarvuotos durys, saulės baterijos ant namo stogo. Uždaras kiemas, sutvarkyta namo aplinka.

Perkančiajam butą žadėta priskirti vietą antžeminėje automobilių aikštelėje. Taip pat yra galimybė įsigyti garažą už papildomą kainą.

Tąkart skelbta, kad dviejų kambarių 40-71 kv. m ploto butai 1-ajame ir 2-ajame aukštuose parduodami už 1 304 Eur/kv. m. Buvo siūloma įsigyti ir erdvius (82 kv. m) "VIP-inius" butus per du aukštus (per 2 ir 3 aukštus) už 1 448 Eur/kv. m.

Paskambinus nurodytu telefonu nekilnojamojo turto agentas Edmundas informavo, jog šis skelbimas negalioja ir patalpos nėra parduodamos, nes jų statytojas bankrutuoja.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas"

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder