Vėliava ant tualeto patikrino geografijos žinias

Vėliava ant tualeto patikrino geografijos žinias

Ant Klaipėdoje esančio viešojo tualeto informacinės lentelės ties rusų kalba parašytu tekstu ilgą laiką buvo užklijuota ne Rusijos, o istorinė Bohemijos ir Moravijos protektorato vėliava.

"Pamatęs antraip pakabintą Lietuvos trispalvę, visada skambinu policijai, tad ir čia nesityčiokim", - į "Vakarų ekspresą" kreipėsi apmaudžią klaidą pastebėjęs Robertas.

Jo užfiksuotoje nuotraukoje matyti, kad lentelėje ties rusų kalba parašyta informacija priklijuotoje vėliavoje supainiotas spalvų eiliškumas. Rusijos vėliavoje stačiakampio formos audeklas padalintas į vienodo aukščio horizontalias juostas: baltą viršuje, mėlyną per vidurį ir raudoną apačioje. O ant Klaipėdoje esančio tualeto vėliavos spalvos išrikiuotos kiek kitaip: balta, raudona, mėlyna. Istoriniai šaltiniai byloja, kad tokia vėliava priklausė Bohemijos ir Moravijos protektoratui, kuris buvo įkurtas, kai 1939 m. Vokietija okupavo Čekiją.

Pranešus apie tokią nemalonią klaidą Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjai Irenai Šakalienei, ji žadėjo kiek įmanoma greičiau ją ištaisyti ir stebėjosi, kaip tiek ilgai niekam neužkliuvo šis liapsusas. "Tikrai labai nemalonu. Apgailestaujame, kad šitaip nutiko", - sakė I. Šakalienė.

Pasak jos, mieste yra du tokie tualetai, tad greičiausiai abiejus ir "puošia" klaidingos vėliavos. Kiek tiksliai laiko kabo šios lentelės, I. Šakalienė negalėjo pasakyti, bet jas pakeisti ir ištaisyti žadama kaip įmanoma greičiau.

"Informacinės lentelės buvo gaminamos Savivaldybės užsakymu. Kadangi tai buvo seniai, regis, prieš keletą metų, dabar net neprisimenu, kas buvo rangovai. Jie keitėsi, tad nenoriu įvardinti, kad neapkaltinčiau nekaltų. Žinoma, lenteles priėmė Savivaldybės darbuotojai. Keista, kad niekam nekrito į akis ši klaida - nei Savivaldybės darbuotojams, nei tualetu besinaudojantiems miestiečiams", - apgailestavo I. Šakalienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder