Vėl bandys įsiūlyti kempingą

Vėl bandys įsiūlyti kempingą

Neatsiradus nė vieno norinčiojo pagal koncesijos sutartį perimti iš Klaipėdos savivaldybės valdyti Giruliuose esantį Pajūrio kempingą, bus paprastinamos tokio konkurso sąlygos. Tačiau net ir po to šiame konkurse negalės dalyvauti dabartinis kempingo valdytojas Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras (TKIC).

4 žvaigždučių kempingo, kuriame įrengta 12 namelių, koncesijos sutarties sąlygose numatyta, kad koncesininkas kasmet turėtų mokėti kone 30 tūkst. eurų siekiantį mokestį. Taip pat sutarties galiojimo laikotarpiu privalėtų užtikrinti ne mažesnes kaip 78 tūkst. eurų investicijas į kempingą, kurios, pasibaigus sutarties galiojimo terminui, jam nebūtų grąžintos.

Buvo nurodyta ir daugiau reikalavimų. Pavyzdžiui, kad koncesininkas privalėtų užtikrinti tokį pat kempingo veiklos pobūdį, koks yra dabar, bei išlaikyti 4 žvaigždučių lygį, taip pat užtikrinti, kad per metus šiame kempinge apsilankytų ne mažiau nei 5 tūkst. turistų.

Su konkurso laimėtoju planuojama sudaryta 15 metų koncesijos sutartį.

"Deja, nesulaukėme nė vieno norinčio dalyvauti paskelbtame konkurse. Todėl dabar sąlygas paprastiname - nebelieka reikalavimo turėti patirties agyvendinimo paslaugų sferoje ir nelieka reikalavimo užtikrinti konkrečius turistų srautus", - vakar vykusio miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos posėdžio metu sakė Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjos pavaduotojas Edvardas Simokaitis.

"Nemanau, kad ir dabar atsiras norinčiųjų", - replikavo šio komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

Pasak jo, logiškiausia būtų ieškoti galimybių, kad ir toliau šį turtą valdytų ir prižiūrėtų TKIC, kuris su šia užduotimi esą puikiai tvarkosi. Tačiau E. Simokaitis priminė, kad skelbti naują konkursą Savivaldybę įpareigoja su Centrine projektų valdymo agentūra pasirašyta sutartis. Teigiama, kad neįvykdžius šio susitarimo tektų grąžinti dalį paramos, kurią uostamiesčio Savivaldybė iš minėtos agentūros buvo gavusi kempingui plėtoti.

E. Simokaitis patvirtino, kad net ir supaprastinus reikalavimus TKIC neturės galimybės dalyvauti konkurse.

"O jei ir antrą kartą konkursas patirs fiasko, kreipsimės į agentūrą, kad leistų pakeisti sąlygas", - dar vieną išeitį mato Savivaldybės atstovai.

Kol kas net ir vykstant tokioms procedūroms nuo 2009-ųjų veikiantis kempingas funkcionuoja, o TKIC ir toliau vykdo rezervaciją.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder