Vasaros estrados likimą spręs ir choristai?

Vasaros estrados likimą spręs ir choristai?

Klaipėdos valdžios planai modernizuoti Vasaros estradą ir paversti ją multifunkce erdve vis dar kelia ažiotažą visuomenėje. Dėl baimių, kad bus sunaikinta vienintelė miesto choristams tinkama erdvė, chorinė bendrija "Aukuras" sukvietė valdininkus ir visuomenininkus į diskusiją, kurioje sulaukė pažadų įsiklausyti ir į jų nuomonę.

"Norisi dalykiškai sėsti prie stalo ir apsitarti, nes Vasaros estrados klausimas domina ne tik specialistus, bet ir didesnę bendruomenės dalį", - tikino bendrijos pirmininkas doc. Algirdas Šumskis. Jis pažymėjo, jog choristus domina, kokiu keliu žada eiti valdininkai ir kokia ateitis laukia estrados.

Vienintelis iš administracijos darbuotojų pasirodęs Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis tvirtino nieko naujo pasakyti negalįs - atlikus tyrimus paaiškėjo, kad estradoje vyksta per mažai renginių, o jos būklė avarinė. Šiuo metu siūloma pašalinti kraštines suolų eiles bei suremontuoti likusią medinę dalį.

"Birželį vyks dainų šventė, o estrados situacija prasta. Buvo nuspręsta, kad ją tuoj pat reikia tvarkyti. Dabar rengiamos pirkimo sąlygos ir tikimės, kad estradą suremontuoti ir sutvarkyti pavyks iki birželio, kad ji tarnautų ir atrodytų estetiškai dvejus metus", - sakė N. Lendraitis.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad buvo atlikta Vasaros estrados galimybių studija ir pasiūlyti keturi variantai, iš kurių vieną išsirinko miesto Tarybos Kolegija.

N. Lendraitis patvirtino, kad sykiu organizuojamas architektūrinės idėjos konkursas, tačiau šiuo metu dar neaišku, kokiu keliu bus nueita. Pasirodo, jog interesą padėti sutvarkyti estradą parodė Kultūros ministerija bei Lietuvos liaudies kultūros centras. Pastarasis 2018 metais sutiktų dalį valstybės šimtmečio progai skirtos Dainų šventės programos perkelti į Klaipėdą, jei kartu su centru būtų rengiamas Vasaros estrados modernizavimo projektas.

Tokiu atveju dėl jos remonto būtų kreipiamasi į Vyriausybę ir prašoma modernizavimo projektą įtraukti į valstybės investicijų programą. Analogišką prašymą meras išsiuntė Kultūros ministerijai.

Susirinkę politikai bandė įrodyti, jog Tarybos Kolegijos priimtas sprendimas dėl žiūrovų pylimo sulyginimo yra tik patariamojo pobūdžio, o šiame žingsnyje apskritai nieko nenuspręsta. Visgi susirinkę choristai buvo patikinti, kad jie bus įtraukti į darbo grupes dėl modernizacijos koncepcijos ir sąlygų parengimo. Dėl to pažadėjo pasistengti Arvydas Cesiulis bei Nina Puteikienė. Tokį pasiūlymą palaikė ir N. Lendraitis.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder