Vasaros estrada: suoliukams sakoma "sudie"

Vasaros estrada: suoliukams sakoma "sudie"

Uostamiesčio politikai pagaliau nusprendė, kaip turėtų keistis Vasaros estrada. Dauguma pritarė, kad reikėtų iš viso panaikinti žiūrovams skirtus suoliukus bei dalyje estrados įrengti rekreacinę infrastruktūrą - lauko treniruoklius, sporto aikštynus.

Dėl Vasaros estrados likimo politikai ginčijasi jau ne pirmą kartą. Šį sykį miesto Tarybos Kolegijos nariams buvo pateikti jau išgryninti du konkretūs variantai.

Pirmuoju atveju buvo siūloma minimaliai investuoti į Vasaros estradą nekeičiant jos funkcijų: tik aptverti, medinius suoliukus pakeisti betoniniais, o po kupolu įrengti papildomas patalpas. Preliminariai skaičiuojama, kad tam reikėtų maždaug 230 tūkst. eurų.

Radikalesnis variantas, kurį pasirinko ir Kolegijos nariai, pareikalautų didesnių investicijų - maždaug 550 tūkst. eurų. Tačiau esą tuomet Vasaros estrada būtų funkcionalesnė.

Tiesa, kol kas niekas nežino iš kur tas lėšas reikės paimti. Abejojama, kad šis objektas galėtų būti patrauklus privatiems investuotojams.

"Iki šiol nėra buvę nė vieno realaus potencialių investuotojų siūlymo", - sakė Judita Simonavičiūtė, kaip ir dauguma kitų Kolegijos narių palaikiusi estrados modernizavimo idėją.

Beje, posėdžio metu buvo išsakyta ir dar kitokių nuomonių. Valdemaras Anužis svarstė, kad logiškiausia būtų iš viso panaikinti Vasaros estradą ir tą teritoriją pritaikyti kitoms reikmėms.

"Dabar mes sprendžiame dilemą, kaip prie sagos prisiūti kostiumą. Jei yra gangrena - reikia ją šalinti. Dabar kas iš to - neatsiras investuotojų, o mes vėl kišime ir kišime į šį objektą pinigus", - kalbėjo V. Anužis, tačiau galų gale vis tiek balsavo už estrados modernizavimą.

Šios minties nepalaikė tik Arūnas Barbšys ir Audrius Vaišvila. Jiems priimtinesnis atrodė betoninių suoliukų variantas.

"Panaikinama žiūrovų dalis nereiškia, kad iš estrados išguisime žiūrovus. Manau, kad nebuvimas jokių suolų ženkliai praplečia šios erdvės panaudojimo galimybes. Ir užsienyje populiaru koncertų klausytis sėdint ant žolės", - už modernizavimą pasisakė ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Dabar turėtų būti skelbiamas koncepcijos konkursas, taip pat ieškomi investuotojai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder