Vasaros estrada: minimalūs pokyčiai ar modernumas?

Vasaros estrada: minimalūs pokyčiai ar modernumas?

Vakar paskutinio šios kadencijos Klaipėdos miesto Tarybos Kolegijos posėdžio metu politikams buvo pristatytos Vasaros estrados ateities vizijos.

Vasaros koncertų estrados modernizavimo galimybių studijos rengėjai MB "Iconus" išgrynino keturias alternatyvas.

Pirmąja siūloma išlaikyti esamą situaciją, investuojant į infrastruktūros palaikymą, aplinkos sutvarkymą bei sulaužytų suoliukų remontą (kainuotų apie 1,5 mln. litų, skaičiuojant senąja valiuta).

Antroji alternatyva siūlo minimalius pakeitimus - išsaugoti esamus statinius, suformuoti papildomas patalpas po dengta dalimi, medinius suoliukus pakeisti betoniniais bei aptverti estrados teritoriją. Šis variantas atsieitų apie 800 tūkst. litų.

Trečiasis pasiūlymas - modernizuoti estradą, t. y. panaikinti žiūrovams skirtą estrados dalį, suformuoti papildomas erdves po dengta dalimi, įrengti rekreacinę infrastruktūrą (lauko treniruoklius, erdves grupiniams užsiėmimams, lauko teniso ir kitus sporto aikštynus). Šiuo atveju reikėtų apie 1,9 mln. litų.

Ketvirtąja alternatyva siūloma nugriauti visus šiuo metu esančius statinius ir kurti naują rekreacinį objektą. Tai - pats brangiausias variantas, įvertintas apie 100 mln. litų.

SIMPATIJOS. Kultūros darbuotojų ir Savivaldybės administracijos specialistų nuomone, patraukliausia alternatyva - estrados modernizavimas, griaunant žiūrovų dalį ir įrengiant rekreacinę infrastruktūrą. Redakcijos archyvo nuotr.

"Siūlytume pasisakyti už trečiąją alternatyvą. Tuomet pati erdvė taptų universalesnė, ne tik dainų švenčių ar panašaus pobūdžio renginių organizavimui, bet ir sveikatingumo, sporto veikloms. Tolesnėje perspektyvoje, jei sudomintume privatų investuotoją, kuris sutiktų toliau vystyti tą projektą, būtų mažesni priežiūros kaštai", - argumentavo Klaipėdos savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

Pasak kultūros centro Žvejų rūmų vadovo Alvydo Juozo Lenkausko, uostamiesčio kultūros darbuotojai taip pat pritaria trečiajai alternatyvai.

"Atsiranda daugiau galimybių įvairioms veikloms ir erdvės panaudojimui. Vienareikšmiškai patys kultūros darbuotojai priėjo prie išvados, kad laikyti estradą vien dėl dainų švenčių tikrai yra netikslinga, o kai atsiranda didesnės panaudojimo galimybės, tada galima realiai bandyti estradą išlaikyti. Be to, dabar ji yra tokia didelė, kad bendruomenės mažesnius renginius joje daryti atsisako, nepatrauklu, nejauku", - nuomonę išsakė A. J. Lenkauskas.

Tarybos Kolegijos nariai, išklausę pasisakymus, nusprendė nepriimti galutinio sprendimo ir apsiriboti tolesniu dviejų (antrosios ir trečiosios) alternatyvų svarstymu, atmetant pirmąją ir paskutinę kaip netinkamas.

"Paliekame Savivaldybės administracijai generuoti kitus sprendimus. Galbūt iš jų bus padarytas tarpinis variantas", - kalbėjo politikai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder