Vaikų vasaros stovykloms pinigų skyrė ir valstybė

Vaikų vasaros stovykloms pinigų skyrė ir valstybė

Praėjusį mėnesį Klaipėdos miesto savivaldybė iš savo biudžeto vaikų stovyklų daliniam finansavimui skyrė 120 tūkst. eurų. Birželio pradžioje Švietimo, mokslo ir sporto ministerija uostamiesčio vaikų vasaros poilsiui skyrė dar beveik 157 tūkst. eurų.

Ministerijos pinigai bus skirstomi šiek tiek kitaip nei miesto lėšos.

Skiriant valstybės biudžeto lėšas, prioritetas bus teikiamas programoms, kuriose būtų užimami moksleiviai, turintys didelių ir labai didelių specialiųjų ugdymosi poreikių dėl negalios, gaunantys socialinę paramą.

Taip pat pirmenybė bus tiems stovyklų organizatoriams, kurių savininkė yra ne Savivaldybė arba valstybė.

Beje, valstybės lėšomis bus galima padengti ir stovyklos dalyvių maitinimo išlaidas, ko negalima daryti Savivaldybės skiriamomis lėšomis.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė teigė, kad vaikų poilsis šiemet organizuojamas liepą ir rugpjūtį, tad gali būti, kad nebus spėta stovykloms panaudoti visų ministerijos skirtų pinigų.

"Visos lėšos gali ir nebūti įsisavinamos, nes jos gali būti naudojamos iki metų pabaigos neformaliajam vaikų švietimui", - kad pinigai nebus prarasti, patikino L. Prižgintienė.

Pasak jos, kitos savaitės pradžioje turėtų būti paskelbtas Savivaldybė lėšomis dalinai finansuojamų stovyklų sąrašas su aprašymais ir kainomis. Bus ir nemokamų stovyklų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder