Užkliuvo priemiestiniai autobusai

Užkliuvo priemiestiniai autobusai

Klaipėdos savivaldybė sieks, kad tarpmiestiniai ir priemiestiniai autobusai kuo mažiau trukdytų uostamiesčio gyventojams. Be to, jau styguojami maršrutinių taksi pokyčiai, kurių sulauksime už kelių mėnesių.

Pasak Klaipėdos vicemero Artūro Šulco, priemiestiniai ir tarpmiestiniai autobusai, įvažiavę į Klaipėdą, vyksta ne tiesiai į stotį, ką privalėtų daryti, bet paprastai piko metu važiuoja pagrindinėmis miesto gatvėmis darydami kairinius posūkius.

Teršia miestą

Pavyzdžiui, iš Jurbarko atvykęs autobusas važiuoja Taikos prospektu ar Minijos g., ar Šilutės plentu, ar net siauresnėmis gatvelėmis per senamiestį. Neretai tie autobusai yra 30 ar net daugiau metų senumo, teršia aplinką ir sukelia tam tikrų nepatogumų Klaipėdos miesto gyventojams.

Pagal įstatymą savivaldybės turi teisę nustatyti į miestą įvažiuojančių autobusų maršrutus. "Nusprendėme, kad turėtų būti peržiūrėti visi jų maršrutai ir patikslinti taip, kad jie kuo mažiau "makaluotųsi" mieste, nes jų tikslas žmones atvežti į miestą, o ne juos vežioti po miestą", - sakė vicemeras.

"Mikriukų" pokyčiai

Netyla diskusija ir dėl maršrutinių taksi integravimo į bendrą transporto sistemą pabaigos. Šiuo metu laikinai yra pratęstos sutartys su senaisiais maršrutinių taksi vežėjais iki tol, kol galės pradėti dirbti naujieji - dvi firmos, laimėjusios konkursą. Pastarosioms buvo duotas pusės metų laikotarpis visiškai naujoms transporto priemonėms įsigyti, jas parengti, nudažyti ir t. t.

"Norėtume, kad labai sklandžiai vyktų tie procesai, kai senieji baigs dirbti, o naujieji pradės, kad nepatirtume tokių nuotykių kaip pernai rugsėjo pradžioje", - sakė A. Šulcas.

Darbo grupei žinoma, kad senieji maršrutininkai važiuoja, tačiau jų gretos vis retėja. Kai kuriuose maršrutuose jų sumažėjo jau dviem trečdaliais.

Atskleidžiama, jog naujųjų vežėjų transporto priemonės jau juda Klaipėdos link. Ko gero, netrukus pamatysime kokio nors vieno autobusiuko demonstracinę versiją. Beje, tuose naujuose autobusiukuose jau galios ir naujasis elektroninis bilietas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder