Uosto direkcija tik perdažys administracijos pastato dalį

Uosto direkcija tik perdažys administracijos pastato dalį

Kadangi miestas nepritarė rimtesnei Uosto direkcijos administracinio pastato rekonstrukcijai, nuspręsta jį atnaujinti šiek tiek padažant. Tikimasi, kad šiemet bent jau iki spalio pabaigos kosmetinis remontas bus baigtas.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė apie supaprastintą mažos vertės pirkimą. Ji ieško rangovo administracinio pastato J. Janonio g. 24 fasado, pagalbinių pastatų apdailos dažymo ir išorinių elektros instaliacijų pertvarkymo darbams atlikti.

Pasak Uosto direkcijos Bendrojo skyriaus viršininko Žilvino Pikelio, ypatingų revoliucijų neplanuojama daryti. Bus dažomas netgi ne visas pastatas. Šiuo metu jis yra dvispalvis: pilkoji dalis dengta žėručiu ir gelsva, ant reljefinių monolitų, kur įrėminti langai. Gelsvos dalies dažymas būtų itin sudėtingas, tad pagal dabar šiam tikslui išleisti planuojamas lėšas ketinama nudažyti tik tą vadinamąją pilkąją žėrutinę dalį.

Anot Ž. Pikelio, pastato spalva iš esmės bus išlaikyta ta pati. "Tai paprastas remontas. Norime tik atgaivinti, atšviežinti, o ypatingų pertvarkų daryti nenumatome", - teigė jis.

Prieš gerus metus Uosto direkcijai techninę užduotį buvo parengusi vilniečių kompanija "Baltic Engineering", numačiusią kardinalų pastato sutvarkymą ir apšiltinimą. Pasak Ž. Pikelio, projekto nepavyko įgyvendinti dėl miesto architektų ir dalininkų požiūrio.

Žinia, pernai pavasarį techninė užduotis ekspertų taryboje sulaukė įvairių komentarų. Užkliuvo ir tai, kad projektą rengė vilniečiai, ir apskritai paaiškėjo, kad tas pastatas yra vos ne miesto ikona, kad jam nieko negalima daryti.

"Supratome, kad tai bus ilga kova su vėjo malūnais. Vadovybė priėmė sprendimą kardinalių pokyčių nedaryti, tiesiog minimaliai patvarkyti, kur jau visiškai avarinė situacija, pavyzdžiui, išorės apšvietimas neatitinka jokių saugos reikalavimų. Langai liks tie patys, bus atliekamas tik nedidelis remontukas", - sakė Ž. Pikelis.

Pasirodo, tokį pastatą, ypač tas vietas, kur yra langai, paprastai imti ir apšiltinti net neišeitų. Nėra kaip jų apklijuoti nei putplasčiu, nei vata. Architektai ieškojo įdomesnių, kūrybiškesnių sprendimų. Buvo svarstomas ir variantas visą pastatą stiklinti. Esant dabartinėms pastato konstrukcijoms paimti jį kaip paprastą daugiabutį namą ir "apvilkti apšiltinimo rūbu" neišeitų. Iš principo būtų galima tai padaryti, bet kardinaliai keistųsi pastato išvaizda, tad, ko gero, iš miesto būtų buvusios išgirstos tos pačios pretenzijos.

Paklaustas, kodėl Uosto direkcija dar skiria lėšų tam pastatui tvarkyti, juk ketina pasistatyti kitą administracinį pastatą, Ž. Pikelis atsakė: "Tai ne metų ir ne dvejų klausimas. Pastato bendras vaizdas yra ir įmonės įvaizdžio dalis. Kita vertus, ir miestiečiams maloniau, kai jis atrodo gražiai, nėra apleistas ir nušiuręs. Be to, tikimės, kad dažai bus nepralaidūs drėgmei, tad remontas kiek pagerins sąlygas mūsų darbuotojams. Kadangi pastatas neapšiltintas, kai lyja, drėgmė skverbiasi į pastato vidų."

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder