Uostininkai pavojingąją tvorą taisys

Uostininkai pavojingąją tvorą taisys

Klaipėdos valstybiniam jūrų uostui priklausanti Perkėlos gatvė, pagarsėjusi ženklais pažymėta, tačiau realybėje neegzistuojančia dviračių tako atkarpa, dviratininkams vėl iškėlė klausimų - joje išdygo eismo saugumą smarkiai sumažinusi vienos įmonės tvora.

"Pastatė aukštą nepermatomą tvorą ir "rekonstravo" perėją - panaikino dviračių tako ženklinimą ir nudažė ištisinį "zebrą" - atseit kertant išvažiavimo iš uosto teritorijos kelią reikia nulipti nuo dviračio ir jį persivesti. Tačiau net ir sustojus prie pat perėjos reikia pasimelsti tikint, kad tavo šešėlį pastebės išvažiuojančių automobilių vairuotojai", - taip situaciją apibūdino į redakciją kreipęsis klaipėdietis Vaidotas Ž.

PAVOJUS. Tvora visiškai užstoja matomumą dviratininkams, todėl avarijos tikimybė čia - labai didelė.

Prieš keletą savaičių minėta tvora savo teritoriją aptvėrė jūrų krovos UAB Malkų įlankos terminalas. Statinys tapo naujiena ne tik dviratininkams, bet ir miesto Savivaldybei - paaiškėjo, jog tvoros įrengimas su miesto Saugaus eismo komisija derintas nebuvo.

"Formaliai gatvė priklauso uostui, todėl, paprastai pasakius, jis ten gali šeimininkauti ir neatsiklausdamas miesto nuomonės. Tačiau akivaizdu, kad tvora pastatyta per arti gatvės. Mano manymu, neišlaikytas atstumas nuo gatvės apsaugos zonos", - "Vakarų ekspresui" sakė minėtos komisijos narys, Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyr. specialistas Vytautas Paukštė.

Laimei, tą, atrodo, suprato ir patys Malkų įlankos terminalo atstovai.

"Kai darbai jau buvo baigti, iš tiesų pamatėme, kad pavojus ir pėstiesiems, ir dviratininkams yra. Tvoros kampas tikrai užstoja išvažiavimo iš teritorijos kelią. Dar įrengėme veidrodį, bet supratome, kad jis nelabai kuo padeda - stovi kitoje gatvės pusėje, niekas jo nemato.

Artimiausiu metu pradėsime taisyti padėtį. Planuojame tvoros kampą nukirsti - taip padidės regėjimo laukas ir pėstiesiems, ir dviratininkams, ir iš mūsų teritorijos važiuojantiems vairuotojams", - dienraščiui teigė Malkų terminalo direktorius Julius Kiršis.

Jis pripažino nežinąs, ar tvoros įrengimo projektas buvo derintas su kokiomis nors institucijomis, atsakingomis už eismo saugumą, pvz., Kelių policija. Pati įmonė to nedariusi.

"Jei tą ir darė, tai tik projektuotojai. Bet nežinau, ar derino, ar ne", - sakė terminalo vadovas.

Beje, įdomu tai, kad įmonės sklype atsidūrė ir pėsčiųjų bei dviračių taką žymintis ženklas.

"Tikrai? Net nepastebėjau. Įdomu, - nusistebėjo apie tai iš žurnalistų išgirdęs J. Kiršis. - Tvora įrengta iki pat mums priklausančios teritorijos ribos, turbūt taip ženklas ir pateko į mūsų sklypą."

Jis teigė, kad ženklas bus grąžintas šiapus tvoros - bendrovei atliekant jos perstatymo darbus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder