Uostamiestyje prasidėjo vienos dienos kalėdinė mugė

Uostamiestyje prasidėjo vienos dienos kalėdinė mugė

Šeštadienio vidurdienį Klaipėdos senamiestyje  Turgaus g. ir Teatro aikštėje prasidėjo kalėdinė mugė, vyksianti tik vieną dieną, t. y. Kalėdų eglutės įžiebimo šventei skirta mugė. 12 val. klaipėdiečiai dar būriais neplūdo, bet besižvalgančiųjų ir  ką nors vaikams perkančiųjų jau buvo.

Šiemet eglutės kalėdinėje mugėje dirba apie 50 prekeivių, t. y. beveik dvigubai daugiau nei pernai. Prekiaujančių klaipėdiečių kaip ir visose uostamiesčio šventėse minimaliai. Daugiausia yra atvykusių prekybininkų iš Marijampolės,  gana aktyviai dalyvauja ir šiauliečiai.

Iš esmės ši mugė nedaug kuo skiriasi nuo ankstesniųjų. Prekiaujama tomis pačiomis prekėmis. Pasak VšĮ „Klaipėdos šventės“ pardavimo vadybininkės Vaidos Urbonavičienės, galbūt iš mažiau matytų prekių šiemet yra šokoladiniai įrankiai – replės, varžtai ir kt. Deja, jų VE reporterei neteko dar pamatyti mugėje.

Šeštadienį iš pat ryto Teatro aikštėje prasidėjo pasiruošimas eglutės įžiebimo ceremonijai, Kalėdų miestelio atidarymui. Vaizdas dar buvo nykokas, bet jau tvyrojo šventės laukimo nuotaika. Vakare, kai viskas suspindės, čia atkeliaus ir pati šventė.

Šiemet uostamiesčio Kalėdų miestelį puošia beveik 4 tūkstančiai VšĮ „Klaipėdos šventės“ kolektyvo rankomis susuktų lempučių. „Šiemet buvo užsakyta beveik pusantro kilometro naujų girliandų, nes per tokias šventes norisi spindesio. Į tas girliandas lemputes reikėjo susukti. Mūsų kolektyvas, apie 10 žmonių, vieną dieną atidėjo visus darbus, visus susitikimus, užsidarė piliavietės konferencijų salėje ir visi, kas klupom, kas  sėdom  sukome  lemputes“, - pasakojo VšĮ „Klaipėdos šventės“ kalėdinio projekto vadovė Dalia Grikšaitė. Ji labai tikėjosi, kad klaipėdietiški orai nesugadins artėjančios šventės.

Užsukę į kalėdinį miestelį žvarbią pavakarę atsigeri šiltos arbatos, klaipėdiečiai pasijus  lyg po žvaigždėtu dangumi.

Viso šventinio laikotarpio metu, iki kitų metų sausio 7 d., t. y. iki Trijų karalių, Teatro aikštėje lankytojų lauks nauji, spalvingi, šventine atributika papuošti keturi kalėdiniai nameliai. Jie yra visiškai naujos kokybės, tik šiemet specialiai pagaminti Klaipėdos miestui. Trijuose iš jų bus prekiaujama, o raudonajame veiks atviras paviljonas, kuriame bus galima pastoviniuoti, atsigeri kavos ar arbatos, o gal ir pasislėpti nuo lietaus ar darganos. Kai tik šeštadienį bus įžiebta eglutė, Teatro aikštėje prasidės kalėdinis gyvenimas.

Vienos dienos kalėdinė mugė

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder