Uniformų kainų detektyvas: kodėl lietuviams brangiau?

Uniformų kainų detektyvas: kodėl lietuviams brangiau?

Klaipėdietė pradinuko mama atliko nedidelį tyrimą ir konstatavo, jog lietuviams mokyklines uniformas tiekiantys verslininkai dažnai lupa nuo tėvų devynis kailius. Tėvams kyla ir kitas klausimas - galbūt brangias uniformas iš konkrečių tiekėjų pasirenkančių mokyklų vadovams tai taip pat naudinga?

"Už mokyklinį megztuką mūsų mokyklai uniformas pristatantys tiekėjai prašo 33 eurų, dar 15 eurų - už "polo" marškinėlius, mergaitiškas sarafanas kainuoja berods 40 eurų. Panaršiusi užsienio interneto parduotuvėse kone identiškus mokyklinės uniformos drabužius parsisiunčiau sumokėjusi kelis kartus mažiau", - pasakojo klaipėdietė pradinukės mama.

Svarstymas, kad Lietuvoje pristatomų uniforminių drabužių gali būti geresnė kokybė moters neįtikina. Esą internete apstu milžiniškas sumas už uniformas sumokėjusių tėvų skundų, kaip brangieji megztiniai "nusipumpuravo" vos po kelių dėvėjimo savaičių.

Rado kur pigiau

"Uniformų kainos Lietuvoje gerokai išpūstos. Paprastas palyginimas - lygiai tokios pat spalvos ir tokio pat modelio mergaitišką persagstomą megztinį, koks siūlomas mūsų mokykloje už 33 eurus, užsienio interneto parduotuvėje įsigijau už 7 eurus. Mano pirktas megztinis - siūtas iš šimtaprocentinės medvilnės audinio. Net neabejoju, kad jis nešiosis ne ką prasčiau nei mums peršami pusvilnoniai megztiniai, kurie vaikams dėvėti yra ne itin malonūs, nes graužia", - pasakojo mama.

Jai antrino ir kita penktoko mama. Moteris pasakojo atsidūrusi nepavydėtinoje situacijoje, mat tik praėjusią savaitę iš tiekėjų atsiėmusi uniformą suprato, kad vaikas su ja negalės vaikščioti, mat iš pusvilnės megztas uniforminis megztinis itin graužia rankas.

"Buvau užsakiusi ir švarką, kuris pasirodo pasiūtas be jokio pamušalo, tad irgi nemolonus dėvėti. Tiesa, tiekėjai net nesiginčydami sutiko priimti atgal prekes, bet kas iš to - rugsėjo 1-oji artėja, o aš neturiu kuo vaiko aprengti", - guodėsi moteris.

Ji taip pat pritarė, kad uniformų kainos Lietuvoje žvėriškos. Esą ką ir kalbėti, kai vien už mažesniojo sūnaus siuvykloje siūtą mokyklinę liemenę teko pakloti 27 eurus.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder