Tvoros mieste piktina kaimynus

Tvoros mieste piktina kaimynus

"Vijūnėlės parko sekėjai", - šitaip uostamiesčio Rumpiškės gatvės 35 namo gyventojus pavadino kaimynai. Tokiais epitetais svaidomasi dėl to, kad šiuo adresu esantis gyvenamųjų namų kompleksas aptvertas tvora. Tačiau situaciją pasiaiškinę valdininkai sakė jokių pažeidimų nematantys - niekas nedraudžia apsitverti privataus sklypo.

"Vakarų ekspresui" buvo atsiųstos nuotraukos, kuriose matyti ne tik kotedžus juosiančios tvoros, bet ir ant jų priklijuoti informaciniai rašteliai. Vien iš jų turinio galima spręsti, kad tarp kaimynų vyksta nebylus karas.

"Ši tvora yra kotedžo gyventojų nuosavybė, todėl prašome į ją nesiremti ir nedaužyti jos mašinos durelėmis", - toks vieno skelbimo turinys.

Nuotraukas redakcijai atsiuntęs klaipėdietis situacijos plačiau neaiškino, tačiau akivaizdu, kad žmonėms užtvertos tvoros nepatinka.

Persiuntus informaciją Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjui Viliui Valiui, paaiškėjo, kad Rumpiškės gatvėje gyvenantys žmonės įvairiais skundais užvertė ir valdininkus.

"Tvoros yra legalios. Minėtas namų kompleksas yra privačioje teritorijoje, tad ja gyventojai gali disponuoti kaip nori, mes negalime kištis. Pagal turimą informaciją, namų kompleksui Rumpiškės g. 35 taikomas servitutas privažiuoti prie Rumpiškės g. 29, kitos sklypo aptvertos ribos yra privačioje valdoje ir servitutų neturi", - paaiškino V. Valys.

RAŠTU. Šitaip bendrauja Rumpiškės gatvės gyventojai. Skaitytojo nuotr.

Valdininkai tiria dar vieną panašų toje pat vietoje gyvenančių klaipėdiečių gautą skundą.

"Kiek suprantu, Rumpiškės gatvės 29 namo gyventojai nenori, kad servitutiniu keliu naudotųsi 27 namo gyventojai. Pykstama, kad tarp 27 ir 29 numeriais pažymėtų namų yra įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, į kurią esą įvažiavimas yra nelegalus. Dabar specialistai aiškinsis, kokia ten situacija", - pasakojo V. Valys.

Jis svarstė, kad tokių ginčų nebūtų kilę, jei 29-ojo namo gyventojai būtų patys apsitvėrę tvorą. Jie turi visas galimybes, mat, V. Valio žiniomis, ir jų namas yra privačioje valdoje.

"Suprantu, kad painiavos daug. Bet ir mieste yra nemažai privačių teritorijų, nors daugiabučių gyventojams tai kartais atrodo keista", - minėjo V. Valys

NIEKO NEPAŽEIDĖ. "Nežinia, kada tas šaligatvis buvo nutiestas ir kas tai padarė. Galiu pasakyti tiek, kad tvora aptverta pagal privačios teritorijos ribas, tad viskas yra teisėta", - skaitytojų atsiųstą nuotrauką komentavo Savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder