Tvarią ir švarią aplinką užtikrins "appsai" ir lesyklos

Tvarią ir švarią aplinką užtikrins "appsai" ir lesyklos

Miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas pritarė, kad Klaipėdos miesto savivaldybė dalyvautų Europos Sąjungos lėšomis finansuojamuose projektuose, kuriuos įgyvendinus piliavietėje bus įrengta archeologijos ekspozicija, inventorizuotos uostamiesčio gamtinės vertybės ir sukurta dešimt vietų geresniam jų pažinimui.

Komiteto nariams buvo pristatyti du projektai, su kuriais Klaipėdos savivaldybė tikisi gauti europinių pinigų pagal 2014-2020 metų Latvijos ir Lietuvos programą "Tvari ir švari aplinka, kuriama bendradarbiaujant".

Pagal šios programos tikslą - padidinti lankytojų skaičių, gerinti ir plėtoti kultūros ir gamtos paveldo objektus, paslaugas ir produktus - Klaipėda kartu su Palangos, Liepojos, Pavilostos ir Ventspilio savivaldybėmis parengė projektą "Gintaro krantas".

Liepojos inicijuotame projekte Klaipėdai atstovautų Mažosios Lietuvos istorijos muziejus. Jis tikisi projekto lėšomis finansuoti naujos ekspozicijos Pilies muziejuje techninį projektą, įrengti vienoje iš Šiaurinės kurtinos erdvių naują ekspozicijų salę "Archeologinė laboratorija: Klaipėdos pilies tyrimai ir atradimai".

Taip pat projekto lėšomis norima sukurti "Gintaro kranto" turistinį maršrutą Klaipėda-Palanga-Liepoja-Pavilosta-Ventspilis, mobilią programėlę-žaidimą, kuri pristatytų miestus partnerius bei projekto metu sukurtus objektus ir produktus, dalyvauti turizmo forumuose bei parodose, išleisti lankstinukus, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus leidinį, edukacinę knygelę apie gintaro gavimą ir apdirbimą. Dvejus metus truksiančio projekto preliminarus biudžetas - apie 120 tūkst. eurų, iš Klaipėdos savivaldybės tikimasi 18 tūkst. eurų.

Tokio pat dydžio sumos prašoma ir dar vienam projektui, įgyvendinančiam kitą tos pačios programos tikslą - padidinti aplinkos išteklių valdymo integraciją ir efektyvumą. Klaipėdos savivaldybė su Kuršių nerijos nacionaliniu parku, Pajūrio regioniniu parku, Klaipėdos universitetu (KU), Latvijos aplinkos apsaugos agentūra sukūrė projektą "Miesto gamtinių vertybių valdymo sprendimai". Jį įgyvendindami KU mokslininkai inventorizuotų mieste esančias gamtines vertybes, sudarytų jų duomenų bazę su kartografine medžiaga, parengtų valdymo planą.

Būtų pasirinkta 10 gamtiniu požiūriu vertingų vietų mieste, kuriose būtų sutvarkyta infrastruktūra ir pateikiama aplinkosauginė informacija. Pavyzdžiui, įrengtos lesyklos su stendais apie Klaipėdoje žiemojančius paukščius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder