Turizmo dieną - nemokamos ekskursijos

Turizmo dieną - nemokamos ekskursijos

Pasaulinę turizmo dieną Klaipėdos turizmo ir kultūros centras kvietė klaipėdiečius į keturias nemokamas ekskursijas. Jų metu buvo galima susipažinti su senamiesčiu ir istorine Klaipėda.

Ekskursijos prasidėjo 11 val. Pirmieji, pamatyti kitokią Klaipėdą, išėjo patys mažiausi. Jie buvo supažindinami su „stebuklingais senamiesčio gyventojais“.

Pusę dvylikos prasidėjusios ekskursijos „Klaipėda XX a. pradžioje“ metu susirinkusi žmonių grupė buvo vedžiojama po Klaipėdos senamiestį, kur buvo supažindinami su XX. a. architektūra. Daugiausia dėmesio buvo skiriama Bauhaus architektūriniam stiliui. Šiuo stiliu buvo pastatytas ne vienas Klaipėdai žinomas pastatas: Klaipėdos miesto savivaldybė, Klaipėdos Respublikinė ligoninė, Vytauto Didžiojo gimnazija, Klaipėdos universiteto menų fakultetas, Klaipėdos vaikų ligoninė ir daugybė kitų.

Į šią ekskursiją susirinko apie pusšimtis klaipėdiečių, nepabūgusių vėsaus oro. Jie ne tik klausėsi gidės pasakojimų, bet ir užduodavo klausimus, dalinosi asmenine patirtimi.

Nuo dvyliktos valandos vykusi ekskursija po Klaipėdos senamiestį „Pažinkime savo miestą“, supažindino su Klaipėdos senamiesčio istorija.

Pasaulinę turizmo dieną paminėjo ir Klaipėdos piliavietė, kurioje archeologai ir muziejaus darbuotojai pasakojo apie piliavietės archeologinius tyrinėjimus ir pilies vystymo kryptis.

Tarptautinė turizmo diena buvo minima dvi dienas – rugsėjo 26 d. ir 27 d. Pirmąją šventės dieną į renginius kvietė Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumas ir Klaipėdos universiteto botanikos sodas.

Lietuvos jūrų muziejaus delfinariume vyko edukacinė programa, skirta vaikams iki 12 metų.

Klaipėdos universiteto botanikos sodas (Kretingos g. 92) tądien irgi kvietė svečius. Moksleiviams vyko pažintinė ekskursija „Įdomieji augalai botanikos sode“, o suaugusieji buvo kviečiami sudalyvauti konkurse „gamtos pasaulio slėpiniai“ bei sudalyvauti seminare „Kvapnūs sumedėję augalai“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder