Turistinį sezoną gali išgelbėti tik tautiečiai?

Turistinį sezoną gali išgelbėti tik tautiečiai?

Liekant vis mažiau vilčių, kad dar šį turistinį sezoną Klaipėdą pasieks bent vienas kruizinis laivas, metamos pajėgos į kaimyninių šalių ir vietos gyventojų pritraukimą.

Pasak Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės, pačių lietuvių noras laisvalaikį leisti pajūryje jau pastebimas nuo gegužės vidurio, kai tik atsivėrė dalis sienų ir sušvelnėjo karantino sąlygos.

"Tikrai jaučiame, kad tautiečiai ruošiasi poilsiui mūsų krašte, ir tai bus pagrindinis klientas arba turistas šiais metais Klaipėdos regione. Dedame pastangas ir kviečiame Vilniaus, Kauno, kitų miestų žmones atvykti į Klaipėdą, aplankyti mūsų įdomiausius objektus", - sakė R. Savickienė.

Pasak jos, Lietuvos jūrų muziejus ir kiti regiono objektai jau pajuto latvių ir estų susidomėjimą, mat jiems jau atsirado galimybė į mūsų šalį patekti be saviizoliacijos.

"Svečių tikrai yra ne tiek, kiek buvo praėjusiais metais. Bet turime jų ir iš Amerikos, Italijos. Tai žmonės, kurie užstrigo kaimyninėse šalyse ir Lietuvoje. Patys dirbame jau ir šeštadienį. Nuo liepos tikriausiai pradėsime dirbti ir sekmadienį, nes svečių sulaukiame kasdien", - tikino R. Savickienė.

Visgi ji pridėjo, kad uostamiestis tikrai pajus kruizinių laivų turistų stygių, nes tai buvo dienos turistai, paliekantys nemažą dalį pinigų tiek Klaipėdoje, tiek regione.

"Tai buvo tie turistai, kurie padėdavo kovoti su sezoniškumu. Šiais metais kruizinis sezonas turėjo prasidėti kovo 31 dieną ir baigtis spalio pabaigoje. Viskas priklausys, kaip sienos atsivers, ir ar kitų tautų žmonės turės galimybę atvykti.

[CITATA]

Dar turime vilties, kad sezono pabaigoje keli kruiziniai laivai į Klaipėdą atplauks. Dabar daugelis laivų daro vidaus rekonstrukciją, kad atitiktų visus pandemijos reikalavimus - naikinami švediški stalai, kai kurios zonos. Jeigu dalis spės persitvarkyti ir atsiras norinčiųjų vykti, gal stebuklas ir įvyks", - sakė R. Savickienė.

Jos manymu, ar Lietuvai šįmet pavyks pakovoti su sezoniškumu, priklausys nuo pačių tautiečių, kiek noriai ir dažnai jie keliaus po šalį.

"Prognozės Lietuvos pajūriui geros - dauguma sako, kad didžioji dalis vis tiek vyks ilsėtis prie jūros. Lietuviai paprastai renkasi kurortus. Patys pradėjome paplūdimių viešinimo kampaniją - du kartus per savaitę pristatome savo paplūdimius per portalus. Norime parodyti, kad ir Klaipėdoje galima turėti gerų vakarų", - teigė Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder