Turi pastatą, prireikė ir sklypo

Turi pastatą, prireikė ir sklypo

Pradėtos procedūros, kad būtų pakeistas dar 1998 m. patvirtintas tarp uostamiesčio Pilies, Daržų, Aukštosios gatvių ir Turgaus aikštės esančios teritorijos detalusis planas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Urbanistikos skyriaus vyriausiosios specialistės Birutės Lenkauskaitės, praėjo 18 metų nuo detaliojo plano patvirtinimo, o šioje teritorijoje, pasirodo, yra statinių, kurie anuo metu nebuvo įregistruoti. Pasak specialistės, kol kas Savivaldybė žino tik vieną tokį statinį, tačiau pradėjus procedūras gali paaiškėti, kad jų yra ir daugiau.

Procedūros pradėtos sulaukus pastatą Skerdėjų g. 3K4 kartu su bendraturčiais valdančios Jelenos Tuguši prašymo. Kai buvo rengiamas senasis detalusis planas, tokio statinio Registrų centro duomenų bazėje nebuvo, vėliau jis įregistruotas kaip pastatas dirbtuvės ir nurodytas minėtas adresas.

Bendras Skerdėjų g. 3K4 statinio plotas labai mažas - tik beveik 18 kv. m. Įregistravus jį reikia dabar priskirti ir sklypą, kad pastatą būtų galima eksploatuoti.

"Teritorija yra svarbi miestui, prie pat centro, prie Senojo turgaus, todėl detaliojo plano koregavimo negalime atlikti, tad bus daromas jo keitimas. Tai didesnė ir sudėtingesnė procedūra nei koregavimas. Bet šiuo atveju visuomenė turės daug daugiau teisių teikti pasiūlymus, bus daug didesnis procedūros viešumas", - sakė B. Lenkauskaitė.

Jos manymu, jeigu viskas labai greitai suksis, pakeistą minėtą detalųjį planą gali pavykti patvirtinti per metus. Kadangi asmuo pats inicijavo procesą, tad pats turi pasirinkti ir projektuotoją, ir mokėti.

Pagal Žemės reformos įstatymą neprivatizuojama žemė, esanti miestų teritorijų dalyse, įrašytose į Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą, kultūros vietovių sąrašą, taip pat buvusių dvarų, sodybų, istorijos kultūros paminklų sąrašą. Nacionalinės žemės tarnybos Klaipėdos miesto ir Neringos skyriaus vyriausiojo specialisto Svajūno Mačiulskio teigimu, Klaipėdoje yra dvi tokios teritorijos - senamiestis ir istorinė dalis.

"Jeigu tame sklype pastatas nėra kultūros vertybė, tada parduoti galima, jeigu yra vertybė - ne. Priimdami sprendimą dėl tokio sklypo mes atsiklausiame Kultūros paveldo departamento", - sakė jis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder