Turgui atnaujinti - du pasiūlymai

Turgui atnaujinti - du pasiūlymai

Sulaukta dviejų pasiūlymų, kaip turėtų atrodyti uostamiesčio Savivaldybės valdomo naujojo turgaus lauko paviljonas po rekonstrukcijos.

Vakar buvo paskutinė diena, kai buvo galima teikti pasiūlymus turgavietės kartu su Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacija paskelbtam atviro lauko paviljono bei pagrindinio pėsčiųjų tako rekonstrukcijos projekto konkursui.

Nors konkurso sąlygose buvo numatyta pinigines premijas skirti pirmos, antros ir trečios vietų nugalėtojams (atitinkamai 4 000, 3 000 bei 2 000 Lt) ir dar vienam dalyviui tūkstančio litų paskatinamąją premiją, panašu, kad teks skatinti tik du dalyvius.

"Sulaukėme dviejų pasiūlymų. Jei vertintume lakoniškai, esminis tų pasiūlymų skirtumas tas, kad vieni siūlo visiškai uždengti lauko paviljoną, o kiti - tik dalį jo", - pasakojo konkurso koordinatorė Milda Žekonytė.

Vieša konkurso darbų ekspozicija numatyta nuo lapkričio 17 d. iki 27 d. Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities būstinėje.

"Lapkričio 27-ąją vyks viešas aptarimas, bus atplėšti vokai, kuriuose nurodytos pasiūlymų kainos ir, jei viskas atitiks konkurso nuostatus, skelbiamas nugalėtojas", - tolesnę eigą papasakojo M. Žekonytė.

"Vakarų eksprese" jau rašėme, kad šis konkursas buvo surengtas tam, kad pagerėtų lauko prekeivių darbo sąlygos. Planuojama dabartinį lauko paviljoną paversti uždaru ir moderniu bei įrengti naujas, dengtas prekybos vietas pagrindiniame turgaus pėsčiųjų take.

Numatoma, jog rekonstrukcijos darbai turgavietei gali atsieiti apie 2 mln. litų. Investuoti ketinama iš nuosavų lėšų. Lauko paviljono bei pagrindinio pėsčiųjų tako rekonstrukciją tikimasi užbaigti iki 2016-ųjų pavasario.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder