Turgaus rekonstrukcijai - 2 milijonai

Turgaus rekonstrukcijai - 2 milijonai

Uždaras modernus lauko prekybos paviljonas ir dengtos prekybos vietos turgaus pėsčiųjų take. Tokią viziją įgyvendinti iki 2016-ųjų pavasario siekia UAB "Naujasis turgus" vadovai.

Uostamiesčio Savivaldybės valdoma turgavietė nusprendė pagerinti lauko prekeivių darbo sąlygas ir rekonstruoti dabartinį lauko prekybos paviljoną, skirtą prekybai ne maisto produktais.

Uždaras paviljonas

Pasak UAB "Naujasis turgus" direktoriaus Viačeslavo Karmanovo, žiemą naujasis paviljonas būtų šildomas, o vasarą - vėdinamas. Paviljone turėtų būti atnaujinti ir prekystaliai bei prekyvietės sezoninei prekybai.

Taip pat planuojami pokyčiai ir pagrindiniame turgaus pėsčiųjų take, prie kurio išsidėlioti prekes mėgsta vazoninių gėlių, daigų, sodinukų pardavėjai.

"Lietingi ir šalti orai daro įtaką prekybai, sumažėja žmonių, pardavėjams kyla dideli nepatogumai", - teigė V. Karmanovas ir pabrėžė, kad prekeiviai galėtų pamiršti ir apie kasdienį prekių nešiojimą iš sandėlio į prekyvietes ir atgal.

Manoma, kad po rekonstrukcijos būtų sukurta 240 prekybos vietų, o vietoj šiuo metu apie 80 nuolat paviljone prekiaujančių verslininkų po rekonstrukcijos tai galėtų daryti jau 150.

Planuojama keisti ir vietų plotą. Šiuo metu prekybininkai moka už pasirinktą prekyvietės plotą - viena vieta užima 2 kv. m (4 litai už kv. m). Po rekonstrukcijos ketinama siūlyti nustatyto dydžio prekybos vietas - pradedant 6 kv. m plotu. Kalbėti apie būsimas kainas kol kas esą ankstoka, bet manoma, kad būsimos eksploatacinės išlaidos mokestį už naujas prekybos vietas galėtų išauginti 5-10 proc.

Laukia pasiūlymų

Turgavietė rugsėjį kartu su Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacija paskelbė atvirą lauko paviljono bei pagrindinio pėsčiųjų tako rekonstrukcijos projekto konkursą. Pasak V. Karmanovo, architektūrinių sprendimų laukiama iki lapkričio vidurio. Šiuo metu konkurso sąlygomis jau domėjosi 15 architektų, manoma, kad toks bus ir dalyvių skaičius. Laimėtoją rinks 4 architektų ir 3 turgavietės administracijos narių komisija. Trys geriausiais pripažinti projektai pasidalins 10 tūkst. litų prizinį fondą.

Skaičiuojama, kad turgavietės rekonstrukcija kainuos apie 2 mln. litų. Turgavietės administracija šiam projektui ruošiasi teikti paraišką finansavimui iš Europos Sąjungos (ES) fondų bei ketina investuoti savo lėšas. Jei gauti ES paramos nepavyktų, V. Karmanovas teigė, jog visi darbai bus padengti Naujojo turgaus lėšomis - bendrovės metinė apyvarta siekia apie 2,5 mln. litų, o metinis pelnas - apie 480 tūkst. litų.

Turgaus vadovas informavo, jog iki kitų metų balandžio ar gegužės jau turėtų būti parengtas techninis rekonstrukcijos projektas, o atidaryti naująjį paviljoną planuojama 2016-ųjų vasarį arba kovą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder